Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
08.01.2021 09:25

Situáciu na vodných tokoch na dolnom Zemplíne monitorujú vodohospodári v teréne


Ilustračná snímka: (tasr).


Situáciu na vodných tokoch Latorica a Trnávka s ich prítokmi v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance v súvislosti s výdatnou zrážkovou činnosťou v uplynulých dňoch a vyhláseným druhým stupňom povodňovej aktivity monitorujú v teréne vodohospodári.


Informoval o tom  hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Ako uviedol, počas stredy (6. 1.) sa na monitorovanom území "nič dramatické neudialo". Situáciu v teréne monitoruje 73 pracovníkov.

Druhý stupeň povodňovej aktivity je zároveň, vplyvom vnútorných vôd, vyhlásený na väčšine čerpacích staníc na dolnom Zemplíne. „Tieto čerpacie stanice zabezpečujú prečerpávanie vnútorných vôd do vodných tokov s cieľom zníženia hladiny vody v kanálovej sieti tak, aby boli schopné prijať ďalšie vnútorné vody z avizovaných zrážok,” priblížil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
19.01.2021
Od januára musia výrobcovia požiadať o registráciu do ISOH
Od januára musia výrobcovia vyhradených výrobkov požiadať o elektronickú registráciu do Informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH).
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %