Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.05.2023 03:20

Šesť obcí v okrese Senica sa dohodlo na koordinovanom postreku komárov


Ilustračná snímka.


Šesť obcí v okrese Senica - Sekule, Kúty, Borský Svätý Jur, Čáry, Brodské a Kuklov, sa dohodlo na koordinovanom postreku komárov. Zverejnili aj prvé termíny, kedy sa budú postreky realizovať. Informovala o tom obec Sekule na webovej stránke.


V rámci tejto spolupráce sa obce dohodli na vzájomnom zdieľaní poznatkov a skúseností s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky pri samotnom postreku. "Na nedávnom stretnutí, ktoré organizoval Bratislavský samosprávny kraj, sa zúčastnili zástupcovia obcí. Stretnutie poskytlo informácie o projekte biologickej regulácie komárov v alúviu Moravy. Okrem toho sme diskutovali aj o nových plánoch v rámci projektu Mosquito Bioregulation podporovaného programom Interreg," uviedla obec Sekule.

Projektový manažér hlavného partnera projektu predstavil návrh a možnú štruktúru združenia obcí, ktoré by sa venovalo biologickej regulácii komárov. Toto združenie by podľa projektového manažéra poskytlo lepšie možnosti na diskusiu s ďalšími inštitúciami a získanie finančnej podpory.

Najbližší postrek sa uskutoční v stredu v obci Kúty. Nasledovať bude postrek v obciach Brodské a Čáry vo štvrtok 1. júna. O deň neskôr to budú obce Sekule a Borský Svätý Jur, vždy od 20.30 h.

Počas postreku apelujú obce na občanov, aby si zabezpečili ochranu svojich včelstiev. "Rovnako chceme upozorniť, aby ste sa v čase postrekov zdržiavali v interiéroch svojich domovov alebo iných bezpečných miestach," informovala obec Sekule.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2019
Župan sa stretol s primátormi a starostami zo senického okresu
Župan Jozef Viskupič pokračuje v pravidelných stretnutiach so zástupcami miest a obcí kraja. Stretnutie so starostami okresu Senica sa konalo už po druhý krát, prvé stretnutie sa uskutočnilo už v januári 2018.
viac
27.06.2020
BSK začal s ekologickým bojom proti komárom popri Morave
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal v piatok s ekologickým bojom proti komárom. Biologický prípravok aplikuje po celej dĺžke hrádze pri rieke Morava, od katastra obce Veľké Leváre až po kataster obce Vysoká pri Morave.
viac
08.07.2020
RÚVZ eviduje lokálnu kalamitu komárov
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava v súčasnosti na území Bratislavského kraja eviduje zvýšený, na niektorých miestach i kalamitný stav v prípade výskytu komárov. Nechystá však cielený monitoring a upozorňuje, že nemôže ani vyhlasovať kalamitný stav alebo mimoriadnu situáciu.
viac
23.07.2021
BSK monitoruje situáciu v povodí Moravy po záplavách a zasahuje proti komárom
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba spolu so starostami obcí v malackom okrese navštívil zaplavené územia v povodí rieky Moravy. Župa v tomto teritóriu spustila rozsiahly monitoring.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %