Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.10.2020 01:40

SAŽP otvorila 5. kolo súťaže pre žiakov škôl Envirospektrum


Snímka zdroj: (envirospektrum.sazp.sk).


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyzvala najmladšiu generáciu, aby prostredníctvom piateho kola súťaže Envirospektrum fotoaparátom opäť zaznamenala svoje udržateľné kroky i bezprostredného okolia.


O šetrení zdrojov, stratégií udržateľnosti a ohľaduplnosti k všetkému živému navôkol totiž podľa SAŽP nestačí iba hovoriť, je potrebné konať.

„Téma Kráčaj udržateľne! má deti a mládež motivovať k tomu, aby sa zamysleli nad vplyvom výroby potravín, oblečenia, energie a mobility na životné prostredie. Majú tak na jednej strane možnosť ukázať svoj fotografický talent a na druhej strane prispieť do diskusie na podporu udržateľnosti našej spoločnosti,” tvrdí banskobystrický organizátor SAŽP.      

Žiaci základných a stredných škôl, vo veku od šesť do 19 rokov, môžu do Envirospektra prihlásiť svoje fotografie do 10. februára budúceho roka. Mali by mať tvorivý a motivačný charakter, ktorý prezentuje ich vzťah a rôzne pohľady k životu a prírode. Pre víťazov sú pripravené ceny. Propozície, anotácia a prihláška do súťaže je na portáli environmentálnej výchovy – EWOBOX cez https://www.ewobox.sk/sazp/envirospektrum.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2020
Je to v mojich rukách
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vyhlasuje 25. ročník medzinárodnej súťaže umeleckej tvorivosti - Zelený svet.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
28.09.2020
Školy majú posledné dni na to, aby sa zapojili do ankety Strom roka 2020
Celoslovenská anketa Strom roka 2020, ktorá slávi svoje 18. narodeniny, aj v tomto roku ponúka možnosť školám zapojiť sa do súťaže o výsadbový materiál na skrášlenie a spríjemnenie svojich školských areálov.
viac
03.11.2021
Kampaň SAŽP prichádza s treťou výzvou
Kampaň Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Zatoč s odpadom prichádza s treťou výzvou. V novembri sa verejnosti, žiakov, ale i jednotlivcov pýta na obsah odpadkového koša v ich domácnosti, pričom sa zameriava najmä na objem vyhodených obalov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %