Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
19.08.2024 04:10

Samospráva v Lučenci od začiatku minulého roka z ulíc odstránila 11 vrakov áut


(Zdroj: Mesto Lučenec, FB Alexandra Pivková)


Mesto Lučenec od januára 2023 odstránilo z ulíc 11 vrakov áut, ďalších 12 vrakov bolo odstránených majiteľmi po upozornení mestskou políciou. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webovej stránke.


Vozidlá stojace na parkoviskách a komunikáciách bez evidenčného čísla alebo bez platnej emisnej či technickej kontroly začala samospráva z ulíc mesta odstraňovať začiatkom minulého roka. Odťahovanie vozidiel na určené záchytné parkovisko pre mesto zabezpečuje zazmluvnená spoločnosť.         

"Mesto sa prostredníctvom mestskej polície intenzívne venuje odstraňovaniu vrakov áut. Vraky stoja prevažne na parkoviskách, kde dlhodobo zaberajú parkovacie miesta, ohrozujú životné prostredie a narušujú estetický vzhľad okolia. Pri procese odstraňovania vraku je kľúčová komunikácia s majiteľom auta," skonštatovala samospráva.         

Proces odstraňovania vraku sa podľa mesta začína dokumentovaním, mestská polícia zistí majiteľa vozidla a osloví ho s výzvou na jeho odstránenie, ktorá je doručovaná poštou i umiestnená na vozidlo. "Vrak je vlastník povinný odstrániť v stanovenej lehote 60 dní. Ak tak do uplynutia lehoty neurobí, odstránenie vozidla zabezpečí mesto a následne od majiteľa vymáha náklady na odstránenie vraku, ktoré sú vo výške 300 eur," priblížila radnica.         

Samospráva takisto vyzýva majiteľov dlhodobo odstavených vozidiel bez platnej technickej a emisnej kontroly, aby svoje vozidlo odstránili z parkovísk a komunikácií na území mesta. Na vraky v uliciach môže verejnosť upozorniť priamo mestskú políciu alebo samosprávu prostredníctvom služby odkaz pre starostu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2016
Deň Zeme a vody v Lučenci
Priblížiť obyvateľom mesta Lučenec dôležitosť ekológie a zdravého životného prostredia bolo mottom podujatia venovaného Dňu Zeme a vody. Na Námestie republiky prišli stovky detí z miestnych základných škôl.
viac
13.12.2017
V Lučenci pribudlo nové námestie a sedem ulíc
Nové námestie a sedem nových ulíc pribudlo v Lučenci na základe rozhodnutia mestských poslancov, ktorí na svojom decembrovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie mesta o určení názvu ulíc a verejných priestranstiev.
viac
30.10.2020
Samospráva vysadí viac ako 70 stromov
Viac než 70 stromov vysadí na verejných priestranstvách počas najbližších týždňov samospráva Lučenca. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.
viac
16.03.2024
Nitra: Mesto vlani odstránilo z ulíc viac ako dve stovky autovrakov
Mestská polícia (MsP) v Nitre v priebehu minulého roka zaevidovala v uliciach mesta 267 dlhodobo nepojazdných vozidiel. Ako sa uvádza vo výročnej správe MsP, vyhľadávaním, dokumentovaním a apelom na majiteľov bolo z verejného priestranstva odstránených 207 autovrakov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %