Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.01.2019 10:30

Samospráva chce zriadiť občianske hliadky, zamestnala by štyroch ľudí


Ilustračné foto (Zdroj: Mária Šimoňáková)


Opätovné spustenie projektu občianskych hliadok je jedným z aktuálnych zámerov, ktoré si na tento rok naplánovala samospráva Lučenca.


S týmto cieľom sa mesto uchádza o nenávratný finančný príspevok z výzvy vyhlásenej Ministerstvom vnútra SR, ktorá je zameraná na zvýšenie zamestnanosti a zamestnateľnosti ľudí žijúcich v prostredí marginalizovaných rómskych komunít.      

"Mali sme v minulosti dobrú odozvu a dobré skúsenosti jednak s fungovaním hliadok aj s riešením problémov, ktoré vždy nastávajú v každej obci, v každom meste, pokiaľ sa chce dodržiavať zákon. Chceli by sme preto znovu zamestnať štyroch občanov," priblížila primátorka Alexandra Pivková.       

Mesto podľa jej slov žiada z výzvy približne 95.000 eur, pričom spoluúčasť mesta má byť ďalších zhruba 5000 eur. Projekt by mesto chcelo udržať minimálne dva roky. "Hliadky by boli nápomocné hlavne v lokalitách, v ktorých máme problém s udržiavaním poriadku a čistoty a s dodržiavaním zásad životného prostredia," podotkla primátorka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2018
Občianske hliadky majú pokračovať, pôjde na ne vyše 22 miliónov eur
Občianske hliadky v obciach s marginalizovanými rómskymi komunitami majú pokračovať. Ministerstvo vnútra totiž v najbližších dňoch vyhlási výzvu na poskytovanie Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) v týchto obciach.
viac
09.03.2021
Primátor tvrdí, že praktiky združenia brzdia investičné akcie mesta
Po medializovanej výzve ministra hospodárstva Richarda Sulíka o aktivitách Združenia domových samospráv vedeného údajným aktivistom Marcelom S., ktoré má prostredníctvom nezmyselných námietok brzdiť stavebné konania v mestách, adresoval banskobystrický primátor Ján Nosko ministrovi list.
viac
16.08.2022
Školy a združenia sa môžu uchádzať o grant na popularizáciu vedy
Školy, občianske združenia, neziskové organizácie a verejné výskumné inštitúcie sa môžu uchádzať o grant na projekty na popularizáciu vedy a techniky z Nadačného fondu Slovenská elektrizačná prenosová sústava v Nadácii Pontis. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Sandra Čičová Kotzigová.
viac
26.03.2024
Mesto získalo na fungovanie občianskych hliadok viac ako 500-tis. eur
Mesto Lučenec získalo na fungovanie miestnej občianskej a preventívnej služby (MOaPS) vyše 500-tis. eur. Takzvané občianske hliadky budú zložené z 12 členov, fungovať by mali do augusta 2026. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %