Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.08.2023 03:20

Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zabezpečiť revitalizáciu mestského parku


Snímka zdroj: (Mesto Bánovce nad Bebravou).


Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zabezpečiť revitalizáciu mestského parku. V rámci úprav počíta i s výstavbou cyklistickej trasy či pódia. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, náklady odhadla na viac ako 375 000 eur.


Radnica chce zrealizovať časť funkčno-priestorových prvkov, ktoré naplánovala v rámci revitalizácie parku. "Pôjde o trasu pre cyklistov a korčuliarov, pódium a auditórium spolu s časťou trasy pre chodcov, ktorá je prispôsobená aj pre imobilných, verejné osvetlenie a súvisiacu infraštruktúru v podobe elektrickej prípojky a odvádzania dažďovej vody," spresnilo mesto v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Realizácia prvkov podľa neho prispeje k vytvoreniu oddychovo-športového priestoru v exteriéri, ktorý bude slúžiť širokej verejnosti na pohybové a športové aktivity, kultúrno-spoločenské a voľnočasové všetkých vekových skupín, čím sa zvýši kvalita života obyvateľov mesta a jeho okolia.

Náklady na realizáciu prác odhadla na 375 662,22 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), ako kritérium na výber víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Samospráva má ambíciu investíciu financovať z vlastných zdrojov a dotácie od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktorá je určená na podporu rozvoja telesnej kultúry, športu a turistiky pre deti a mládež.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
16.02.2018
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať dom opatrovateľskej služby
Samospráva Bánoviec nad Bebravou má záujem zabezpečiť rekonštrukciu bytového domu na Ulici 5. apríla. Práce na budove, známej ako Dom opatrovateľskej služby (DOS), chce financovať z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a vlastných zdrojov.
viac
11.05.2021
Bánovce nad Bebravou a okolité obce budú hostiť majstrovstvá v cyklistike
Spoločné majstrovstvá SR a Českej republiky v cestnej cyklistike budú tento rok hostiť Bánovce nad Bebravou a okolité obce. Na športovom podujatí, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júna, sa predstavia i cyklistické esá európskych tímov.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %