Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.10.2019 11:10

Šaľu a Diakovce by mala spojiť nová cyklotrasa


Ilustračná snímka, zdroj: maxresdefault


Šaľu a obec Diakovce by v budúcnosti mohla spájať nová cyklotrasa. Obe samosprávy už začali s prípravou projektu. V súčasnosti je už hotová štúdia, ktorá určila trasovanie novej cyklistickej komunikácie.


Mestský úrad v Šali už začal aj s prípravou podkladov na vydanie územného rozhodnutia. „Potom bude nasledovať stavebné konanie a získanie finančných prostriedkov. V týchto dňoch sa primátor Šale Jozef Belický a viceprimátor Róbert Tölgyesi stretli so starostkou obce Diakovce Kristínou Jakócsovou, aby prediskutovali projektovú dokumentáciu a všetky potrebné povolenia,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.       

Podľa jej slov žiadajú občania cyklotrasu do Diakoviec už dlho. „Šaľania ju budú môcť využiť na relax, alebo ako bezpečnú ekologickú dopravu do termálneho kúpaliska v Diakovciach. Z Diakoviec do Šale zasa prichádza veľa ľudí za prácou, ale aj za zábavou, záľubami a športom,“ dodala Hanesová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Šaľa pripravuje podklady k projektu cyklotrasy do Diakoviec
Šalianska radnica začala pripravovať podklady, ktoré sú potrebné pre vydanie územného rozhodnutia na výstavbu novej cyklotrasy. Tá spojí mesto s neďalekými Diakovcami.
viac
14.11.2020
Šaľa a Diakovce budú spolupracovať pri výstavbe novej cyklotrasy
Výstavbu cyklotrasy, ktorá spojí Šaľu s Diakovcami, budú obe samosprávy pripravovať spoločne. Zmluvu o združení finančných prostriedkov už schválilo aj šalianske mestské zastupiteľstvo.
viac
19.11.2020
Šaľa pripravuje realizáciu projektu Bicyklujme sa spoločne bezpečne
Mesto Šaľa plánuje zrealizovať projekt s názvom Bicyklujme sa spoločne bezpečne. Na jeho realizácii pracuje samospráva s partnerským maďarským mestom Oroszlány v rámci výzvy Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
13.02.2024
Kraj pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje projekt výstavby cyklotrasy medzi Rožňavou a Betliarom. Pre úsek, ktorý má byť súčasťou vyše 50 kilometrov dlhého Gemer Trailu, kraj aktuálne hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie, s jeho výstavbou chce začať najneskôr v roku 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %