Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.06.2023 02:25

Šaľa vybuduje novú vnútromestskú cyklotrasu


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


V Šali vznikne nová vnútromestská cyklotrasa. Mesto na jej výstavbu získalo finančný príspevok z Plánu obnovy SR na vybudovanie cyklotrás.


"Samospráva žiadala takmer 2,6 milióna eur na tento zámer, presná výška schválenej podpory bude známa, keď dostaneme zmluvu od riadiaceho orgánu," skonštatoval primátor Šale Jozef Belický. Mesto onedlho začne realizovať proces verejného obstarávania, ktorý by mal byť ukončený na jeseň tohto roka. Na jar budúceho roka by sa mali podľa predpokladov začať hlavné práce na výstavbe cyklotrasy.

V rámci projektu vznikne 2,9 kilometra obojsmernej a 3,2 kilometra jednosmernej cyklotrasy. "Centrum mesta bude obkolesené cyklotrasou, ktorá vznikne buď na súčasných komunikáciách s tým, že sa cyklotrasa vyznačí, ale väčšina cyklochodníkov bude vybudovaná popri chodníkoch," skonštatoval primátor. V rámci projektu vznikne aj 402 nových cyklostojanov a popri cyklotrasách pribudne nový mobiliár - 60 lavičiek a 24 smetných nádob.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
26.04.2021
Nová cyklotrasa spojí priemyselný park so sídliskom Rybníky a centrom
Mesto Levice vybuduje novú mestskú cyklotrasu spájajúcu priemyselný park Géňa so sídliskom Rybníky, centrom mesta a obchodným centrom na severe mesta.
viac
25.05.2021
Projekt vybudovania Vážskej cyklodopravnej trasy má v župe stále zelenú
Na popredných priečkach priorít Žilinského samosprávneho kraja dlhodobo figuruje rozvoj cyklodopravy v kraji. Jej potenciál pritom župa nevidí iba v rozšírení ponuky cestovného ruchu, ale čoraz viac si uvedomuje aj význam bezpečnej prepravy na bicykloch pri dochádzaní do práce či školy.
viac
28.07.2021
Mesto Žilina a univerzita spustili výstavbu atletického areálu
Mesto Žilina a Žilinská univerzita v Žiline (ŽU) spolu postavia atletický ovál s ihriskom. Na predpokladaných nákladoch na výstavbu vo výške približne 2 mil. eur sa budú oba subjekty podieľať rovnakou časťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %