Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.04.2022 03:20

SAD Žilina spustí so ŽSK ôsmu cyklobusovú sezónu


Snímka zdroj: (tasr).


Spoločnosť SAD Žilina spustí ôsmu cyklobusovú sezónu spoločne so Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK) od nedele 1. mája. Podľa hovorkyne SAD Žilina Ivany Strelcovej budú cyklobusy premávať do lokalít Terchová, Nová Bystrica a Turčianske Teplice.


Doplnila, že spoje budú premávať v sobotu, nedeľu a v sviatok do 25. septembra. "Počas školských prázdnin od 1. júla do 2. septembra budú jazdiť cyklobusy aj v piatok. Cestovný poriadok a cena za lístok zostávajú oproti predchádzajúcim rokom nezmenené. Cena za prepravu bicykla je 0,5 eura, cestujúci za seba zaplatí obyčajné cestovné," uviedla Strelcová.

Na trase do Novej Bystrice a do Turčianskych Teplíc môžu cestujúci využiť na prepravu bicyklov cyklovlek - špeciálny príves s kapacitou 24 bicyklov. "Na trase do Terchovej môžu využiť šesťmiestny nosič priamo vzadu na autobuse. Upozorňujeme, že na cyklonosiči je povolené prepravovať iba štandardné bicykle s hmotnosťou do 20 kilogramov. Pri preprave elektrobicyklov odporúčame, ak to konštrukcia umožňuje, zdemontovať akumulátor. Dosiahne sa tak zníženie hmotnosti bicykla pod maximálnu povolenú prepravovanú hmotnosť," vysvetlila hovorkyňa SAD Žilina.

Upozornila, že spoje nie sú určené len na prepravu cestujúcich s bicyklami, ale prepravujú aj bežných cestujúcich. "Prednostne sú prijatí tí, ktorí majú zakúpené cestovné + miestenku + dovozné bicykla v predpredaji, potom sú to cestujúci s bicyklom a následne ostatní cestujúci," podotkla Strelcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Cyklobusy vyrazia na cesty aj tento rok. Čaká ich nová trasa
Aj tento rok pripravila Žilinská župa v spolupráci so zmluvným dopravcom SAD Žilina unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov a ich dvojkolesových spoločníkov.
viac
03.06.2020
Cyklobusy v ŽSK vyrazia na cesty najbližší víkend
Cyklobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) vyrazia na cesty v sobotu 6. júna. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej odložili ich prvú jazdu pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírusu o niekoľko dní.
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
28.04.2023
Cyklobusy v ŽSK budú premávať do piatich cykloturistických destinácií
Cyklobusy začnú v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) premávať v sobotu (29. 4.). Dvaja dopravcovia zabezpečia počas sezóny ich trasy do piatich cykloturistických destinácií. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %