Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.05.2022 04:15

Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna


Snímka zdroj: (tasr).


Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.


Na Orave budú premávať medzi lokalitami Zuberec, Zverovka, Vitanová a Oravice. V rámci Liptova budú jazdiť na trase Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Východná, Važec a okolie.

"Kombinácia autobusu a bicykla je pozvánkou na výlet do najkrajších zákutí nášho regiónu a zároveň praktickým príkladom dopravného riešenia, ktoré je ohľaduplné k prírode a ústretové k ľuďom," uviedla predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Oravský cyklobus sa začína v Trstenej, pokračuje cez Nižnú, Zuberec a konečnú zastávku má na Zverovke. Naspäť sa vracia po rovnakej trase. Z Trstenej ide ešte do Vitanovej a Oravíc, následne prichádza späť do Trstenej. Cyklobus bude premávať počas víkendov trikrát denne do 15. septembra, v čase letných prázdnin denne. Na Liptove štartuje cyklobus v Liptovskom Mikuláši, následne pokračuje cez Podtureň, Liptovský Hrádok, Hybe, Východnú až do Važca. Späť ide rovnakou trasou. Niektoré spoje prechádzajú aj cez Kráľovu Lehotu, Liptovský Ján a Uhorskú Ves. Cyklobus na Liptove bude premávať od 4. júna do 25. septembra počas víkendov, cez letné prázdniny denne.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Arriva Liorbus Karol Petőcz zhodnotil, že cyklobusy sa stali obľúbeným prostriedkom pri spoznávaní severného Slovenska. "K zaujímavým miestam regiónu sa domáci aj turisti môžu dopraviť z miest cyklobusom, a potom na vlastnom bicykli spoznávať okolie alebo sa venovať rekreačnému športu. Preprava cyklistov tak prispieva aj k rozvoju regionálneho turizmu," povedal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Žilinská župa pokorila kultúrny milión
Hrady, múzeá, prírodné expozície, galérie či knižnice v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja prilákali v minulom roku rekordných 1,7 mil. návštevníkov. Informoval o tom žilinský župan Juraj Blanár.
viac
03.06.2020
Cyklobusy v ŽSK vyrazia na cesty najbližší víkend
Cyklobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) vyrazia na cesty v sobotu 6. júna. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej odložili ich prvú jazdu pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírusu o niekoľko dní.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
26.04.2022
SAD Žilina spustí so ŽSK ôsmu cyklobusovú sezónu
Spoločnosť SAD Žilina spustí ôsmu cyklobusovú sezónu spoločne so Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK) od nedele 1. mája. Podľa hovorkyne SAD Žilina Ivany Strelcovej budú cyklobusy premávať do lokalít Terchová, Nová Bystrica a Turčianske Teplice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %