Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.08.2016 11:49

S výstavbou nového bazéna v areáli Ekoiuventy by sa malo začať v októbri


Ilustračná snímka zdroj: www.bratislavskenoviny.sk


Rekonštrukcia budovy, obnova amfiteátra, skleníkov či vybudovanie nového bazéna. Také sú plány ministerstva školstva pri obnove areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave.


Rezort odhaduje, že so stavebnými prácami na novom bazéne by sa malo začať v októbri. Predpokladaný termín otvorenia objektu a spustenia prevádzky bazéna je v lete 2017.     

 "V snahe obnoviť prevádzku areálu pre verejnosť si nechalo ministerstvo školstva vypracovať technický posudok na celkový stav bazéna Mičurin, z ktorého vyplýva, že je v zlom technickom stave, a preto spustenie jeho prevádzky nie je možné. Technický stav nezodpovedá požiadavkám platnej legislatívy a ani normám na prevádzkovanie," uviedlo pre TASR ministerstvo školstva.      

Rezort sa tak rozhodol vybudovať nový. "Projekt je už vyhotovený a teraz ministerstvo školstva v spolupráci s projektantom pripravujú kalkuláciu, v ktorej by boli zahrnuté všetky náklady súvisiace s jeho vybudovaním," dodal rezort. Výška nákladov má byť známa začiatkom augusta. V súčasnosti sa v areáli zabezpečuje bežná údržba ako kosenie, orezávanie stromov a bežné údržbové opravy.     

 Problém bol v minulosti aj s prístupovou cestou do areálu, ktorá stojí na súkromných pozemkoch. V tomto smere sa už vykonalo geometrické zameranie pozemku, ktorého cieľom bola presná identifikácia parciel vo vlastníctve ministerstva. "Na základe tohto zamerania a po ukončení právnej analýzy pristúpi ministerstvo k rokovaniu s vlastníkmi okolitých pozemkov, aby sa vyriešil problém s prístupovou cestou a samotný prístup na pozemok," dodalo ministerstvo. Už tento rok plánuje rezort školstva v spolupráci s OZ Hrad-Slavín v objekte Ekoiuventy uskutočniť akcie pre verejnosť.      

K areálu Ekoiuventy v minulosti zaujal stanovisko aj Pamiatkový úrad SR. Ten vo svojom rozhodnutí informoval, že v areáli Ekoiuventy sú pamiatkovými objektmi dom mládeže s nástupnou plochou, schodisko, bazén, amfiteáter, polyfunkčný dom i sadovnícka úprava.      

Budovu a areál Ekoiuventy, ktoré patria ministerstvu školstva, opustili minulý rok v októbri poslední úradníci. Vysťahovať sa museli do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi. Vtedajší minister školstva Juraj Draxler to odôvodnil tým, že potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
08.02.2022
Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál
Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.
viac
13.07.2022
Zrekonštruovali prvé zastávky na Račianskej električkovej radiále
Na Račianskej električkovej radiále v Bratislave dokončili rekonštrukciu zastávok Mladá Garda a Riazanská. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že počas letných prázdnin pokračujú v obnove ďalších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %