Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.07.2021 07:45

Ružomberská vojenská nemocnica chce obnoviť svoju polikliniku v Sliači


Ilustračná snímka: (tasr).


Ružomberská vojenská nemocnica sa chystá obnoviť budovu svojej polikliniky v Sliači vo Zvolenskom okrese.


Ako uviedla hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok Petra Dišková, jej súčasný stav si vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu fasády, strechy, kúrenia, ale aj rozvodov vody a elektriny v budove.

Ako dodala, hlavnou súčasťou rekonštrukcie je zefektívnenie vykurovania a zníženie energetickej náročnosti budovy. „Budova letecko-lekárskeho centra s poliklinikou Ministerstva obrany SR Sliač má takmer 40 rokov a posledné rekonštrukčné práce na budove sa uskutočnili pred 19 rokmi,“ spomenula s tým, že nemocnica sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok. Bude to v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, zameraného na zníženie energetickej náročnosti verejných budov.

Podľa Diškovej by sa mali rekonštrukčné práce začať v novembri tohto roka a rozložené budú na obdobie dvoch rokov. „Stavebné práce budú rozložené na dlhšie časové obdobie, urobíme však maximom pre to, aby poskytovanie zdravotnej starostlivosti nebolo obmedzené,“ podotkla.

Z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie vyplýva, že predpokladaná hodnota rekonštrukcie je vyše 1 402 000 eur bez DPH. Obstarávanie sa týka projektu programu financovaného z fondov Európskej únie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2021
Pamätník SNP v Kľačanoch čaká čiastočná rekonštrukcia
Pamätník Slovenského národného povstania (SNP) v obci Trnavá Hora v časti Kľačany čaká čiastočná rekonštrukcia. Pamätník vznikol v roku 1967 a podľa starostu Pavla Kravca mal pôvodne slúžiť ako okresný pamätník pre oslavy SNP.
viac
03.02.2021
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve ukončili
Stavebné práce na obnove polikliniky v Detve sú ukončené. Uviedol to hovorca mesta Detva Milan Suja.
viac
08.03.2022
B. Bystrica chce do konca augusta obnoviť deväť autobusových zastávok
Mesto Banská Bystrica chce do konca augusta 2022 opraviť celkom deväť frekventovaných autobusových zastávok. Na ich obnovu získalo ešte vlani nenávratný finančný príspevok vo výške 740 000 eur.
viac
25.01.2023
Múzeum SNP získalo vyše 3 mil. eur na obnovu kultúrnych pamiatok
Múzeum Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici získalo viac ako tri milióny eur z eurofondov, ktoré použije na obnovu a rekonštrukciu národných kultúrnych pamiatok - Pamätníka SNP a vypálenej obce Kalište.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %