Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
23.05.2024 09:00

Ružomberok má prvú technickú škôlku v regióne Liptova


Ilustračná snímka (TASR)


Prvú technickú škôlku v regióne Liptova majú v Ružomberku. Ide o Materskú školu Hrabovská a otvorili ju v tomto týždni. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.


Projekt Technických škôlok funguje na Slovensku a v Česku desať rokov. Jeho úlohou je vzbudiť u detí záujem o techniku a prírodovedné poznanie, podporiť celkovú technickú a vedeckú gramotnosť. "Takéto praktické vyučovanie vnímam ako veľmi potrebné, preto sme sa s národným koordinátorom dohodli, že projekt budeme ďalej rozvíjať," uviedol Kubáň.         

V nových technických kútikoch sa deti pod dozorom učiteľky priučia, ako správne upraviť dosku brúsnym papierom, ako používať vŕtačku či píliť. "Ak všetko pôjde ako má, v budúcnosti pribudnú do projektu aj ďalšie ružomberské škôlky," avizoval ružomberský primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Do Ružomberka láka turistov 16 pútačov
Ružomberská mestská samospráva spustila na začiatku letných prázdnin špecifickú reklamnú kampaň. Šestnásť pútačov, rozmiestnených po rôznych kútoch Liptova, má prilákať návštevníkov počas letnej sezóny. Iniciatíva radnice ukazuje hlavné ťaháky cestovného ruchu v meste.
viac
31.08.2016
Cyklisti aj po schodoch
Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.
viac
20.01.2017
Výtvarná súťaž Liptov 2017 poukáže na prírodné krásy regiónu
Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) Jánoš v Ružomberku vyhlásila v týchto dňoch 11. ročník regionálnej súťažnej prehliadky výtvarných prác detí a mládeže Liptov 2017. Súťaž má poukázať na krásy liptovského regiónu.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %