Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.08.2020 03:25

Ružinov osádza vtáčie napájadlá s vodou, ale aj napájadlá pre ježkov


Ilustračná snímka, zdroj: wikimedia.org


Bratislavský Ružinov začal s osádzaním napájadiel s vodou, aby pomohol operencom a ježkom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní.


Mestská časť sa tak pridala k iniciatíve viac ako 70-ročnej občianky, ktorá chodí denne po Ružinove a rozlieva vodu do vlastnoručne vyrobených napájadiel. Na sociálnej sieti o tom informuje ružinovský vicestarosta Martin Patoprstý.       

Napájadlá s vodou pribudli najnovšie na Daxnerovom námestí, v parčíku Viktorínova, na Trebišovskej ulici, v Parku Ostredky, na ihrisku Mesačná a v Parku Vietnamská. "Postupne budeme pridávať ďalšie a ak máte záujem vo svojom okolí podporiť túto myšlienku, tak napíšte a doručíme vám napájadlo aj s tabuľkou. Prípadne si vyrobte vlastné a my vám dáme tabuľku na označenie," konštatuje Patoprstý.       

Niekoľko vtáčích napájadiel osadila pred časom napríklad aj Dúbravka. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch napríklad v parku pri Horanskej studni, v záhrade pri miestnom úrade na Žatevnej ulici, v Parku Pekníkova, pri Dome kultúry Dúbravka a pri štyroch detských ihriskách - Duna na Valachovej ulici, Nejedlého pri základnej škole, na Ulici kapitána Rašu a na ulici Karola Adlera pri bývalej tanečnej škole.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Po Hrone sa opäť plavia plte pre turistov
Na rieke Hron na Sliači otvorili v utorok novú pltnícku turistickú sezónu.
viac
17.06.2020
Po Sĺňave opäť premáva vyhliadková loď
Vyhliadkové plavby po rieke Váh a priehradnom jazere Sĺňava, ktoré patria k atrakciám Piešťan, obnovili počas uplynulého víkendu.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
10.07.2023
V horúcich dňoch netreba zabúdať ani na voľne žijúce zvieratá
Najmä v mestách majú veľký problém dostať sa k vode. Ježkom, veveričkám alebo vtákom, ktoré sa pohybujú na zemi, možno pomôcť plytkou miskou vody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %