Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.12.2021 03:30

Rozvoj turistického ruchu má podporiť spoločnosť založená krajom


Zastupiteľstvo KSK - ilustračná snímka


Na účely rozvoja a podpory cestovného ruchu bude slúžiť nová obchodná spoločnosť založená Košickým samosprávnym krajom (KSK) s názvom Správa infraštruktúry cestovného ruchu. Zastupiteľstvo KSK to schválilo na pondelkovom (13. 12.) zasadnutí.


Potreba vzniku spoločnosti podľa kraja vyplynula v súvislosti so súčasnými investičnými aktivitami a plánovanými investičnými zámermi. Ide o zabezpečenie prevádzkových procesov v projektoch, ako sú Turzovské a Sobranecké kúpele, zároveň má byť nástrojom podpory regionálneho rozvoja a udržateľnosti služieb v oblasti cestovného ruchu.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku ide o pomoc pri zatraktívnení zaujímavých lokalít v regiónoch. "Samotné mestá či obce nás žiadajú o podporu na rôzne aktivity v rámci cestovného ruchu, avšak vo väčšine prípadov ide o rovnaké požiadavky. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli založiť túto spoločnosť, ktorá im bude poskytovať krajom zakúpené zariadenie, ako napríklad kanoe, elektrobicykle, cykloprístrešky či kolobežky a ďalšie. Malo by ísť o trvale udržateľnú investíciu, čo znamená, že ak sa zariadenie opotrebuje, dokážeme ihneď zakúpiť nové," uviedol Trnka.       

Spoločnosť bude zabezpečovať starostlivosť o hnuteľný a nehnuteľný majetok KSK, na starosti bude mať kompletnú správu objektov na prevádzkovanie prístavísk, projekt Krajské prístavy vrátane požičiavania kajakov a príslušenstva. Zabezpečiť má aj kompletnú správu prenájmu a údržby bicyklov v rámci podpory cestovného ruchu po technickej a organizačnej stránke, ako aj ďalšie činnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
03.05.2023
KSK rozdelil na projekty cestovného ruchu a filmový turizmus 1,89 milióna eur
Na projekty spojené s rozvojom cestovného ruchu a turizmu Košický samosprávny kraj (KSK) tento rok rozdelí spolu 1,89 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %