Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
15.08.2024 05:10

Ročné štipendium v Japonsku v rámci MEXT Young Leaders Program


Ilustračná snímka (ZMOS)


Slovenská akademická a informačná agentúra (SAIA) v týchto dňoch spustila výberové konanie na prestížne ročné štipendium pre zamestnancov inštitúcií verejnej správy vrátane samospráv v rámci programu MEXT Young Leaders Program (YLP).


Ide o program je financovaný Japonskou vládou, ktorý umožňuje mladým profesionálom z celého sveta absolvovať ročné štúdium na prestížnom inštitúte The National Graduate Institute for Policy Studies v Tokiu. Účasť v tomto programe poskytuje záujemcom jedinečnú príležitosť získať znalosti o jednotlivých aspektoch japonskej spoločnosti, politiky a ekonomiky, zlepšiť svoje zručnosti a v neposlednom rade aj nadviazať a rozvíjať medzinárodné kontakty.

Cieľovou skupinou programu sú zamestnanci orgánov štátnej správy, verejných alebo štátnych vedecko-výskumných inštitúcií, miest, obcí, samosprávnych krajov a ďalších subjektov verejného sektora. Za Slovensko sa môže v tomto roku zúčastniť programu jeden vyslaný expert.

Program trvá od októbra 2025 do septembra 2026. Štipendium pokrýva náklady na školné, mesačný príspevok vo výške 242 000 japonských jenov a spiatočnú letenku. Uchádzači musia byť vo veku do 40 rokov, mať minimálne vysokoškolské vzdelanie 1. stupňa a minimálne 3-ročnú pracovnú prax v štátnej alebo verejnej správe. Taktiež je potrebné ovládať anglický jazyk aspoň na úrovni B2 Spoločného európskeho referenčného rámca.

Podávanie žiadostí prebieha elektronicky na webovej stránke SAIA do 10. septembra 2024 16:00 hod. Uchádzači musia predložiť všetky požadované dokumenty vrátane formulárov, odporúčaní, výpisov študijných výsledkov a potvrdení o jazykových znalostiach. Predvýber uchádzačov bude realizovaný nezávislou odbornou komisiou a prebiehať formou online pohovorov. Najlepší uchádzači budú odporučení japonskej strane, ktorá vykoná konečný výber.

Výberové konanie

Program MEXT Young Leaders Program (YLP)

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2016
Do Noci múzeí a galérií sa zapojí 106 inštitúcií v 65 mestách
Pestrý kultúrny program ponúkajú slovenské múzeá a galérie počas svojej noci v sobotu 21. mája.
viac
27.05.2016
Na Šaffovej ostrohe sa odprezentujú aj zahraničné súbory
Súťaž Šaffova ostroha, ktorá sa v Dlhom Klčove v okrese Vranov nad Topľou uskutoční od piatka do nedele (27. - 29. 5.) už po 24. raz, umožní jednotlivcom ukázať svoje tanečné umenie. Ide o jedinú súťaž svojho druhu na Slovensku.
viac
05.05.2020
Žiadosti o štipendiá NŠP SR je možné podať do 18. mája
Možnosť podať žiadosť o štipendiá Národného štipendijného programu (NŠP) SR na študijné, výskumné alebo umelecké pobyty v akejkoľvek krajine sveta počas akademického roka 2020/2021 predĺžili do 18. mája. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %