Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.03.2020 03:20

Rimavskosobotskí poslanci schválili rozpočet, primátor ho nepodpíše


Ilustračná snímka: (int.).


S celkovými príjmami tesne nad 20 miliónov eur a prebytkom takmer 15.000 eur ráta tohtoročný rozpočet Rimavskej Soboty, ktorý poslanci schválili na svojom utorkovom (3. 3.) zasadnutí. Primátor Jozef Šimko však hneď na rokovaní avizoval, že ho nepodpíše.


Primátorovi sa podľa vlastných slov nepáčilo, že poslanci znížili dotácie mestskému športovému klubu (MŠK) a nebol spokojný ani s ich zámerom prepustiť z mestskej kolkárne terajšieho zamestnanca a nahradiť ho na čiastočný úväzok dôchodcom. Šimko tiež ako ekonomicky neudržateľný spochybnil návrh vytvoriť v budove mestskej kolkárne kaviareň.

„Páni poslanci, teoreticky ste odsúhlasili rozpočet, ja to rešpektujem, ale teraz vám hovorím, že to nepodpisujem. Nemôžem, pretože tento rozpočet nám zničí rimavskosobotský futbal a kolkáreň,“ zdôvodnil primátor.

Poslanci o rozpočte na aktuálny rok rokovali už koncom vlaňajška, na pokyn primátora však bol stiahnutý z rokovania. Rozsiahly pozmeňujúci návrh rozpočtu vtedy Šimko označil za brzdu rozvoja mesta a nepáčilo sa mu tiež, že mu bol doručený neskoro.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mestskí poslanci schválili zmeny cestovného v autobusovej doprave
Cestujúcich v nitrianskej mestskej autobusovej doprave (MAD) čakajú zmeny. Mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní odsúhlasili zavedenie nových druhov platieb a zmenili aj výšku niektorých zliav na cestovnom.
viac
15.11.2016
Rimavská Sobota by mala zabezpečovať vývoz odpadu aj z ďalších okolitých obcí
Rozšírenie vývozu tuhého komunálneho odpadu (TKO) a zmena spôsobu jeho likvidácie patria medzi aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty na ďalšie obdobie.
viac
01.04.2020
Trebišov s úspornými opatreniami začína od vedenia mesta
V nadväznosti na odhadované scenáre vývoja hospodárstva SR a súvisiaci odhadovaný pokles príjmov plynúcich z podielových daní pre mestá a obce, realizuje mesto Trebišov okamžité úsporné opatrenia.
viac
27.05.2020
Mestskí poslanci v Rimavskej Sobote si znížili odmeny na polovicu
Zníženie paušálnych odmien poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) o 50 percent je jedno z aktuálnych opatrení, ktorými sa chce samospráva Rimavskej Soboty vyrovnať s výpadkami príjmov v dôsledku koronakrízy. Zníženie odmien si poslanci odhlasovali na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %