Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.05.2021 03:10

Rezorty o vízii rozvoja a podpory cestovného ruchu na Slovensku


Rokovanie Pracovnej skupiny pre jednotnú prezentáciu Slovenska v zahraničí na úrovni štátnych tajomníkov. Snímka zdroj: (MZV SR).


Témou medzirezortnej pracovnej skupiny pre Jednotnú prezentáciu SR v zahraničí bola aj diskusia o vízii rozvoja a podpory cestovného ruchu na Slovensku a vznik strešnej agentúry pre podporu cestovného ruchu Slovakia Travel.


Rezort zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na treťom rokovaní Pracovnej skupiny pre jednotnú prezentáciu Slovenska v zahraničí na úrovni štátnych tajomníkov ocenil vznik strešnej agentúry pre podporu cestovného ruchu Slovakia Travel vedenej generálnym riaditeľom Václavom Mikom. Rezorty diskutovali o vízii rozvoja a podpory cestovného ruchu na Slovensku, o hlavných výzvach a príležitostiach. V tejto súvislosti zdôraznili prácu s dátami a analytickými nástrojmi pre správne nastavenie stratégie rozvoja cestovného ruchu.

Rezort zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky vyzdvihol na zasadnutí význam úzkej medzirezortnej spolupráce pri zabezpečení kľúčových prezentačných podujatí v nadchádzajúcom období, akými sú aj nadchádzajúce letné olympijské hry v Tokiu (23. júla – 8. augusta 2021) a svetová výstava EXPO v Dubaji (1. októbra 2021 – 31. marca 2022). Všetky majú potenciál zásadne prispieť k zviditeľneniu našej krajiny v zahraničí.

Rezort diplomacie riadi činnosť medzirezortnej Pracovnej skupiny pre koordinovanú prezentáciu Slovenskej republiky v zahraničí, ktorá sa stretáva na pracovnej úrovni zástupcov ministerstiev a agentúr. Cieľom stretnutí pracovnej skupiny na úrovni štátnych tajomníkov je strategická diskusia o koordinovanej prezentácii Slovenska v zahraničí a implementácii značky Slovensko Dobrý nápad Slovensko.

Autor: (MZV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
07.07.2021
Domáci turizmus podporia mimoriadne letné vlaky
Ministerstvo dopravy a výstavby podporí aj tento rok letnú turistickú sezónu mimoriadnymi letnými vlakmi. 58 vlakov ZSSK bude jazdiť na 12 linkách do vybraných turistických lokalít naprieč celým územím Slovenska.
viac
09.07.2021
Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja
Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %