Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
30.10.2020 12:15

Renovácia brownfieldov z Fondu obnovy


Ilustračná snímka.


Rezort dopravy a výstavby chce z Fondu obnovy financovať aj renováciu zanedbaných brownfieldov v intravilánoch miest.


Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR by sa v kontexte obnovy budov z európskych peňazí z Fondu obnovy chcelo zamerať na tri kľúčové oblasti. Na obnovu rodinných domov by chcelo nárokovať zdroje minimálne vo výške 300 miliónov eur, na obnovu historicky a pamiatkovo chránených budov aspoň 120 miliónov eur a na obnovu brownfieldov zhruba 250 miliónov eur.

Rezort predpokladá, že na Slovensku je minimálne 50 takýchto lokalít, ktoré by v priebehu najbližších rokov bolo možné zrenovovať. V rámci tejto oblasti by chcel rezort z európskych peňazí financovať aj vytvorenie IT systému alebo portálu, ktorý by zbieral informácie o takýchto lokalitách.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
Päť princípov pre transparentné a efektívne IT
Vláda SR minulý týždeň schválila päť princípov pre transparentné a efektívne IT. Posledný Odpočet plnenia Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy konštatuje, že pri digitalizácii Slovensko zaostáva.
viac
18.02.2021
ZMOS navrhuje konkrétne riešenia pre Fond obnovy a odolnosti SR
Združenie miest a obcí Slovenska vníma Plán obnovy a odolnosti SR ako významný nástroj k reštartu krajiny. Preto predstavilo návrhy, ktoré reagujú na oprávnené potreby miest a obcí, ktoré prispejú k obnove samosprávy aj jej odolnosti.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
22.12.2021
Ochrana a obnova lesa musia mať prednosť pred finančným ziskom z predaja dreva
Hospodárenie v lesoch na Slovensku sa riadi nejednotnými pravidlami, investície do obnovy a výsadby lesa sú nedostatočné. Trvalo udržateľné hospodárenie s drevom s dôrazom na spoločenskú a ekologickú hodnotu lesa by malo mať podľa predsedu NKÚ SR Karola Mitríka prednosť pred ziskom z predaja dreva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %