Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.04.2022 01:30

Rekonštrukcia mosta v Michalovciach si vyžiada dopravné obmedzenia


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukcia mosta M1608 cez rieku Laborec na Vinianskej ceste v Michalovciach, s ktorou chce Košický samosprávny kraj (KSK) začať v stredu (20. 4.), si vyžiada dopravné obmedzenia.


Sanácia zlého technického stavu mostnej konštrukcie s celkovými nákladmi vo výške takmer 800 000 eur má trvať približne šesť mesiacov, informovala hovorkyňa Úradu KSK Anna Terezková.

"K úplnej uzávere nedôjde, most budeme rekonštruovať po poloviciach. Keďže cesta, na ktorej sa nachádza, je štvorpruhová, premávka bude vedená vždy v dvoch jazdných pruhoch," priblížil predseda KSK Rastislav Trnka. Ako ozrejmil, pôvodný projekt komplexnej opravy mosta počítal s jeho úplnou uzáverou, kraj však vyšiel motoristom v ústrety a pozmenil spôsob rekonštrukcie. Okrem presmerovania premávky bude na moste znížená rýchlosť jazdy na 40 kilometrov za hodinu. Prejazd bude i naďalej umožnený aj prímestskej či nákladnej doprave.

Podľa Terezkovej slov sa most vybudovaný približne pred 40 rokmi aktuálne nachádza "na pokraji svojej životnosti", dôvodom má byť zanedbanie údržby v minulosti. "Najväčším problémom sú zdegradované železobetónové nosníky, z ktorých odpadávajú kusy betónu," ozrejmila. V rámci rekonštrukcie tak zhotoviteľ poškodený betón odstráni a vybuduje nový mostný zvršok. Súčasťou prác, ktoré KSK financuje z vlastného rozpočtu, má byť aj úprava brehov rieky Laborec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
01.03.2018
V obci Most pri Bratislave sa bude rekonštruovať vodovod
Obyvateľov Mostu pri Bratislave ako aj vodičov prechádzajúcich cez túto obec čaká od pondelka 5. marca 2018 rekonštrukcia obecného vodovodu a z toho dôvodu aj následné obmedzenie dopravy.
viac
13.11.2020
KSK začína rekonštruovať zrútený most medzi Kysakom a Veľkou Lodinou
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil súťaž na výber zhotoviteľa, ktorý odstráni sutiny zrúteného mosta medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. V najbližších dňoch by sa mali k mostu presunúť mechanizmy, ktoré budú realizovať práce.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %