Piatok 04.10.2024
Dnes má meniny 
František
°C
02.10.2024 02:15

Rekonštrukcia mosta ponad Váh v Šali sa má uskutočniť do konca roka 2024


Ilustračná snímka zdroj: Slovo Šaľanov


Frekventovaný most ponad rieku Váh sa bude rekonštruovať ešte v tomto roku. Po komunikácii so Slovenskou správou ciest (SSC) o tom informovala šalianska radnica.


Opravu mosta prisľúbil ešte v auguste minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) pri poklepaní základného kameňa obchvatu Šale. "Od SSC sme dostali informáciu, podľa ktorej sa do konca roka 2024 vykonajú na moste rekonštrukčné práce," uviedol mestský úrad.         

Ako doplnil, v rámci opráv sa počíta s výmenou oceľových mostných odvodňovačov, so sanáciou okolitého betónu i s výmenou obrusnej vrstvy asfaltového krytu vozovky spolu so spojovacím asfaltovým postrekom. "Súčasťou rekonštrukcie bude aj sanácia lícových častí ríms z obidvoch strán vozovky, prečistenie mostných záverov, oprava kovového mostného záveru nad oporou, oprava vozovky cesty číslo I/75 na nájazdoch a ďalšie práce," pripomenul magistrát.         

Ako pred časom uviedla hovorkyňa SSC Jana Lukáčová, most počas prác nebude uzavretý. "Opravený bude počas budovania obchvatu mesta Šaľa v priebehu štyroch mesiacov. Premávka by prebiehala striedavo v jednom jazdnom pruhu. Predpokladaná hodnota zákazky pred začiatkom verejného obstarávania zhotoviteľa je stanovená na 512.400 eur," informovala ešte v auguste Lukáčová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2020
V kaštieli vo Finticiach sprístupnili erbovú sálu rodu Dessewffyovcov
Erbovú sálu rodu Dessewffyovcov, ktorá v minulosti slúžila na reprezentačné účely, sprístupnili vo štvrtok po rekonštrukcii pre verejnosť. Nachádza sa v kaštieli v obci Fintice v okrese Prešov.
viac
30.07.2020
Na lávke v Piešťanoch sa začalo s rekonštrukciou
Lávku v Piešťanoch, ktorá je od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 pre chodcov a cyklistov uzatvorená, už oficiálne odovzdali realizátorovi rekonštrukcie. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
23.02.2021
Most pri obci Stretava budú musieť kompletne zrekonštruovať
Most na ceste II/555 pri obci Stretava v okrese Michalovce, na ktorom už niekoľko týždňov platia dopravné obmedzenia, bude musieť podstúpiť komplexnú rekonštrukciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.33 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %