Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.01.2021 04:00

Rakúsko pozastaví prevádzku dvoch hraničných priechodov


Cyklomost slobody.


Spolkové ministerstvo vnútra Rakúska pozastaví pre situáciu v súvislosti s novým koronavírusom prevádzku na dvoch hraničných priechodoch. Opatrenie začne platiť v noci zo stredy na štvrtok (14. 1.). Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.


Ide o hraničný priechod Angern an der March - Záhorská Ves (cestný/kompa) a na Cyklomoste slobody, ktorý spája rakúsky a slovenský breh a vytvára prepojenie už existujúcich cyklotrás.

„Pre núdzový stav Rakúska republika prijíma opatrenia na spoločných hraničných priechodoch v súvislosti s prijatými opatreniami na zabránenie, predchádzanie vzniku a šíreniu ochorenia COVID-19. Opatrenia budú platiť od dnešnej polnoci,” priblížila Martiniaková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
Cestovný ruch nezvyšuje čísla nakazených
Cestovný ruch volá na poplach. Od januára covid opäť zastavil prevádzky cestovného ruchu a postavil ich neoprávnene na samý okraj spoločenského záujmu.
viac
22.07.2021
Africký mor ošípaných ohrozuje aj Slovensko
Prevencia, detekcia a hlásenie prípadov sú pre potlačenie ochorenia kľúčové.
viac
04.08.2021
Mimoriadne núdzové opatrenia v súvislosti s morom ošípaných
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka informuje, že od 3. augusta platí mimoriadne núdzové opatrenie v súvislosti so šírením afrického moru ošípaných.
viac
11.11.2021
Vplyv zmeny klímy na život pociťuje 80 percent Slovákov
Osemdesiat percent Slovákov pociťuje, že zmena klímy má vplyv na ich každodenný život. Šesťdesiat percent si myslí, že Slovensku sa do roku 2050 nepodarí rázne znížiť uhlíkové emisie, ako sa zaviazalo v parížskej dohode. Vyplýva to z prieskumu Európskej investičnej banky (EIB) o klíme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %