Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.03.2019 01:10

Radnica zjednodušuje platenie mestských daní a poplatkov


Ilustračná snímka


Obyvatelia Nitry už môžu platiť dane a mestské poplatky jednoduchšie. Mesto začalo na platové výmery vytláčať QR kódy, ktoré umožnia platiť pomocou mobilnej aplikácie.


Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu, platba pomocou QR technológie ušetrí čas pri samotnej transakcii a v mobilnej aplikácii nebude nutné zdĺhavo prepisovať  viacmiestny kód. "Približuje nás to k službám, ktoré sú v súčasnosti bežným štandardom platieb v bankách, obchodoch a ďalších súkromných inštitúciách," konštatoval vedúci odboru inovácií mestského úradu Martin Horák.       

Okrem poplatku za komunálnych odpad a psa môžu občania rýchlejším spôsobom zaplatiť aj ďalšie dane. "Zhruba o mesiac bude obyvateľom Nitry zaslané aj rozhodnutie o dani za nehnuteľnosť, kde bude tiež uvedený QR kód," povedal vedúci odboru daní a poplatkov Vladimír Petrík.       

Mesto chce v budúcnosti zavádzať do praxe aj ďalšie moderné technológie. "Do budúcna chceme proces platby ešte viac zjednodušiť a ak to bude technicky možné, zasielať výmery za dane aj elektronicky. Mojou víziou do budúcnosti je, aby všetky služby mestského úradu pre občanov boli čo najprístupnejšie a najjednoduchšie," dodal Horák.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Mestskí poslanci sa zídu poslednýkrát pred komunálnymi voľbami
Nitrianski mestskí poslanci sa vo štvrtok (18. 10.) zídu poslednýkrát pred novembrovými komunálnymi voľbami.
viac
20.09.2019
ÚMS: Zákon o daniach pripraví mestá o milióny, na budúci rok musia zvýšiť dane
Za vrcholne antisociálny označila Únia miest Slovenska (ÚMS) zákon o zvýšení nezdaniteľnej časti základu dane fyzických osôb z dielne strany Most-Híd.
viac
08.04.2021
V Handlovej budú vážiť odpad, umiestňujú na nádoby čipy
Handlovská mestská spoločnosť Hater Handlová pripravuje nový systém váženia odpadu. Na nádoby začali jej pracovníci umiestňovať čipy. Tie by mali neskôr dopomôcť k spravodlivejšiemu systému platieb za odvoz a spracovanie odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
02.08.2021
Pod Tatrami zavádzajú spravodlivé poplatky za odpady
Obec Ľubica neďaleko Kežmarku už dlhodobo realizuje kroky, vďaka ktorým jej obyvatelia každoročne znižujú množstvo odpadu smerujúceho na skládky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %