Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
11.02.2020 10:50

Fašiangové slávnosti ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program


Ilustračná snímka, zdroj: Dromedar.sk


Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok. TASR o tom informoval mestský úrad.


V nedeľu 16. februára oslávia fašiangy v mestských častiach Mlynárce a na Klokočine. Karneval sa bude konať aj v Kultúrnom dome v Párovských Hájoch. V priebehu budúceho týždňa budú fašiangové slávnosti aj na Zobore a v mestských častiach Janíkovce, Dražovce a Krškany.       

Celomestské podujatie sa bude konať na Svätoplukovom námestí 22. februára. „Program sa začína o desiatej hodine. Fašiangový jarmok ponúkne špeciality z domácej zabíjačky, ale aj ďalšie tradičné jarmočné jedlá. K dispozícii budú tiež kvalitné, ručne vyrobené výrobky remeselníkov z celého Slovenska,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.       

V rovnakú hodinu ako jarmok sa začne aj bezplatná štafetová prehliadka mesta s turistickými sprievodcami. „Od jedenástej hodiny poteší najmenších Šaško Fjodor, Nitránsky Flašinet Ivana Gontka aj kaukliarska show. Popoludní štartuje program s názvom Zábavná zábava zabáva, do tanca bude hrať Ľudová hudba Muzička,“ pripomenul Jančovič.

Ako doplnil, vo fašiangovom sprievode vystúpia okrem zoskupenia Campana Batucada, aj mažoretky I-NIMA, skupina Kaukliar – Najvyšší remeselníci, Študentské divadlo VYDI a súbory Tradícia Dražovce, Janíkovská studnička, Nevädza, Senior – Matičiar, Gajdošskí trogári, Drienka a Kozárenka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2018
Nitra: Poslanci odsúhlasili zmeny pri zriaďovaní výborov mestských častí
Pri zriaďovaní nových výborov v jednotlivých častiach Nitry dôjde v novom volebnom období k viacerým zmenám. Schválili ich mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
14.03.2023
Mestské slávnosti pripomenú aj okrúhle výročie príchodu Cyrila a Metoda
Nitrianska radnica už začala s prípravou celomestských osláv Nitra, milá Nitra. Konať sa budú v dňoch 3. až 5. júla a budú tiež pripomienkou 1160. výročia príchodu Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.
viac
26.01.2024
Fašiangy v Nitre ponúknu tradičný jarmok, koncerty aj súťaž v jedení šišiek
Jarmok, sprievod masiek i súťaž v jedení šišiek ponúknu tohtoročné fašiangové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, na Svätoplukovom námestí sa budú konať 10. februára od 10.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %