Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
03.09.2024 11:10

Radnica umiestnila v meste päť defibrilátorov, pribudnú ďalšie


Ilustračná snímka Teraz.sk


V rôznych častiach mesta umiestnila považskobystrická radnica päť automatických externých defibrilátorov, už onedlho pribudne ďalších päť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.


"Priamo v centre mesta je dostupný prístroj na nabíjacej stanici, ktorá bola osadená v rámci doplnkového projektu na podporu zlepšenia cyklistickej infraštruktúry. Okrem toho sú aktuálne defibrilátory dostupné na futbalovom štadióne, v Milochove a dvoma kusmi disponuje aj mestská polícia," uviedla hovorkyňa.         

Aktuálne podľa nej radnica kúpila päť ďalších defibrilátorov, ktoré onedlho umiestnia pri dome kultúry, pri materskej škole na sídlisku Rozkvet, pri dome služieb na sídlisku SNP a v mestských častiach Praznov a Horný Moštenec.         

"Začiatkom roka absolvovali odborné zaškolenie na tento prístroj príslušníci mestskej polície a niektorí zamestnanci mestského úradu, v polovici augusta sa školenie zopakovalo pre ďalších zamestnancov, aby vedeli v prípade potreby pomôcť pri záchrane ľudského života," doplnila Pagáč Kováčiková.         

Podľa náčelníka mestskej polície Juraja Lieskovského jeden defibrilátor je umiestnený na stálej službe, ďalší využíva hliadka, ktorá je priamo v teréne, aby v prípade potreby vedela zasiahnuť a pomôcť občanom, ktorí túto službu potrebujú.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
26.09.2016
Ako triediť odpad sa učili už aj v Žiline a Považskej Bystrici
Na štvrtkových Žilinských dňoch zdravia sa mohli Žilinčania naučiť nielen to, ako sa starať o svoje zdravie, ale aj o prostredie okolo nás. O deň neskôr sa konal Považskobystrický jarmok. Stánok spoločnosti ENVI - PAK, ktorý ekologické vzdelávanie zabezpečoval, praskal v oboch mestách vo švíkoch.
viac
21.12.2017
Mesto vymenilo odpadové koše a lavičky za takmer 22 000 eur
Mesto Považská Bystrica vymenilo staré odpadové koše a lavičky v centre i v mestských častiach. Celkovo nahradilo 25 betónových odpadových košov a 80 lavičiek, na ďalších asi 200 lavičkách po celom meste vymieňajú drevené výplne.
viac
15.02.2024
Pred radnicu umiestnili automat na rozložiteľné vrecká
Mesto Považská Bystrica je prvou samosprávou na Slovensku, kde pred radnicu umiestnili automat na biologicky rozložiteľné vrecká. Podľa referentky odpadového hospodárstva Daniely Sovíkovej chce mesto svojim obyvateľom uľahčiť separovanie kuchynského odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %