Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.01.2024 01:05

Radnica sa v dotazníku pýta obyvateľov na kultúru a cestovný ruch


Budova mestského úradu v Seredi. Snímka zdroj: mesto Sereď


Obyvatelia Serede sa môžu v týchto dňoch anonymne vyjadriť k otázkam fungovania kultúry a cestovného ruchu v meste. Radnica zverejnila na svojom webe dotazník, získané údaje použije pre potreby vypracovania dokumentu s názvom Koncepcia rozvoja kultúry a cestovného ruchu na území mesta Sereď.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Slahučková. "Naše mesto doteraz nedisponovalo žiadnymi štatistickými údajmi v oblasti cestovného ruchu. Vzhľadom k tvorbe koncepcie na najbližšie roky sa preto zaujímame aj o názor občanov. Máme snahu získať poznatky z čo najširšieho okruhu obyvateľov," uviedla hovorkyňa.         

Radnica sa v dotazníku pýta, či sa respondenti aktívne alebo pasívne zapájajú do kultúrneho života v meste, aké podujatia preferujú. Či ide o koncerty, divadelné a filmové predstavenia, osvetové podujatia, besedy či prednášky a či za kultúrou okrem Serede chodia aj do iných miest. Medzi otázkami je aj frekvencia účasti na podujatiach, aké akcie určite nevynechajú a čo im v danej oblasti v meste chýba najviac. Samostatnou kapitolou je pohľad ľudí na obnovu Seredského kaštieľa, národnej kultúrnej pamiatky, ktorá si vyžaduje zásadné a finančne náročné zásahy. Mesto sa pýta tiež na miesta v Seredi, ktoré obyvatelia považujú za turisticky najzaujímavejšie a čo im v oblasti turizmu chýba. Dotazník je možné vyplniť elektronicky do 31.januára.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste
Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.
viac
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
05.01.2021
Radnica prosí obyvateľov o podnety k fungovaniu novej MAD
Mestskú autobusovú dopravu (MAD) v Ružomberku prevádzkuje od januára nový dopravca. Mesto sa v týchto dňoch snaží skontrolovať správnosť fungovania liniek, obyvateľov preto prosí o konštruktívne podnety. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
30.03.2023
Na životné prostredie či kultúru pôjde z programu Interreg 44 miliónov eur
Z programu cezhraničnej spolupráce Interreg NEXT vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR prvú výzvu. Na ochranu životného prostredia, kultúru, cestovný ruch a zdravotnú starostlivosť pôjde viac ako 44 miliónov eur. Informoval o tom odbor komunikácie MIRRI.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %