Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.06.2023 09:30

Radnica chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.


Ako upozornil, návrh na zrušenie pohotovosti v Šali pochádza z Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré plánuje ukončiť jej činnosť v priebehu roka 2024. "Organizátorom, čiže tým, kto zabezpečuje a financuje pohotovosť v Šali, je Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Krajský lekár sa približne pred dvoma mesiacmi stretol v Šali s lekármi a rokoval s nimi o možnostiach fungovania pohotovosti pre deti a dorast a tiež pre dospelých. Vtedy dospeli k dohode, že pohotovosť udržia pri živote a lekári sa na deľbe služieb spravodlivo dohodnú," pripomenul primátor.

Belický sa už stretol aj s predsedom NSK Branislavom Becíkom. "Predseda kraja zatiaľ nemal informácie z oficiálneho zdroja. Každopádne mi prisľúbil, že sa zasadí o to, aby práve v našom okrese zostala pohotovosť zachovaná. My nebudeme odovzdane čakať na svoj osud a v najbližších dňoch plánujeme spustiť petíciu, v ktorej budeme požadovať zachovanie ambulantnej pohotovostnej služby v meste Šaľa," dodal Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2020
Šaľa už na budúci rok nebude vyberať poplatok za rozvoj
Mesto Šaľa od 1. januára definitívne zruší poplatok za rozvoj. Mestské zastupiteľstvo ho schválilo ešte vlani. Teraz ho na svojom novembrovom rokovaní mestskí poslanci na návrh primátora Jozefa Belického zrušili.
viac
07.09.2021
Samosprávy Vranovského okresu spustili petíciu za zachovanie nemocnice
Redukovanie poskytovania zdravotnej starostlivosti na doliečovacie zariadenie by bolo krokom späť v rozvoji regiónu, znamenalo by tiež problematickú dostupnosť v prípade akútnych stavov, tvrdia starostovia. Namietajú tiež proti "rozhodovaniu od stola" bez znalosti miestnych pomerov.
viac
20.10.2023
Petíciu proti zrušeniu detskej pohotovosti v Šali podpísalo vyše 4700 ľudí
Mesto Šaľa odovzdalo ministerstvu zdravotníctva petíciu proti zrušeniu šalianskej detskej pohotovosti. Ako uviedla radnica, petičné hárky podpísalo 4736 ľudí.
viac
03.04.2024
Pohotovosť pre deti a dorast v Dubnici zrušili, ošetria ich v Trenčíne
V Dubnici nad Váhom zrušili k 1. aprílu prevádzku ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast. Pacientov ošetria vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Informovala o tom FN Trenčín na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %