Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.10.2022 01:30

Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť


Ilustračná snímka: (tasr).


Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. Informovala o tom riaditeľka kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.


"Poslaním oceňovania je zviditeľnenie hodnôt aktívneho občianstva a ľudského prístupu. Je to miesto, kde obyvatelia Žilinského kraja môžu prejaviť pozornosť a úctu voči tým, ktorí obohacujú miestnu komunitu a sú príkladom pre iných," povedala predsedníčka RMŽK Karin Grobarčíková.

Ceny udelia v kategóriách aktívny mládežník, aktívny občan, top starosta/primátor, obec s najpriateľskejším vzťahom k mládeži, top čin ľudskosti. "Návrhy môže predložiť právnická osoba - obec, mimovládna organizácia alebo jej lokálna zložka, škola a podobne. Alebo neformálna skupina fyzických osôb, nomináciu podávajú minimálne piati členovia neformálnej skupiny. Každý navrhovateľ môže zaslať jednu nomináciu v každej kategórii," priblížila Čierniková.

Nominácie môžu navrhovatelia podať do 14. novembra prostredníctvom formulára. "K nominácii treba poslať na e-mailovú adresu rmzk@rmzk.sk štyri fotografie nominovanej osoby (obce) a do predmetu správy uviesť 'ocenenie 2022'. Ideálne by to mali byť fotografie, ktoré priamo súvisia a dopĺňajú nomináciu (fotografie priamo z činnosti), a jedna z nich by mala byť aktuálna portrétna fotografia. Z doručených návrhov odborná komisia vyberie top ocenenie v každej kategórii. Udelenie ocenení je plánované na 2. decembra v Martine," dodala Čierniková.

Podujatie získalo podporu z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2019
Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 30. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka Kancelárie projektového riadenia RMŽK Darina Čierniková.
viac
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
02.02.2023
Návrhy na laureátov prestížnych ocenení treba poslať do 20. marca
Návrhy občanov na laureátov prestížnych ocenení mesta Banská Bystrica, ako aj na udelenie čestného občianstva za rok 2022 treba poslať na magistrát do 20. marca. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
02.11.2023
Rada mládeže ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka RMŽK Darina Čierniková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %