Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.03.2023 03:55

PSK pomohol v Brekove vybudovať novú športovo-oddychovú zónu


Ilustračná snímka


V Brekove sa tešia z realizácie jedinečného športového projektu. Prešovský samosprávny kraj (PSK) tu pomohol vybudovať atraktívnu športovo-oddychovú zónu. Využil na to dotačné financie zo svojho grantového programu, ktoré sú vo výške takmer 24-tisíc eur.


Nová športovo-oddychová zóna v obci Brekov v okrese Humenné je dokončené a slúži širokej verejnosti. Jej vznik umožnil jeden z grantových programov prešovskej krajskej samosprávy, v rámci ktorej bol podporený dotáciou vo výške 23 967 eur. Súčasťou nového športového objektu je aj workoutové ihrisko.

Nová zóna je situovaná v lokalite  bývalého ihriska pri obecnom úrade. Jeho súčasťou je jednak detské ihrisko s klasickými komponentmi, ako je lezecká stena, šmykľavka, prevažovačka či veža.  Workoutová  zostava obsahuje prvky  pre kalisteniku a funkčný tréning. Nechýbajú tu hrazdy, bradlá, steper, ako aj ľah-sed lavičky a ďalšie fitness stroje.

Vybrané prvky zabezpečujú využitie priestoru na zlepšovanie fyzickej zdatnosti, telesného a duševného zdravia pre deti od troch rokov, mládež, ale aj pre seniorov. Umožňujú tak športové vyžitie celým rodinám.

Obec má záujem v budúcnosti priestor športovo-oddychovej zóny rozširovať o ďalšie možnosti na šport, akými sú napríklad externý stolný tenis alebo streetball.

Aj tento rok Prešovský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu na verejnoprospešné projektové zámery, miest, obcí, neziskových organizáciách či cirkví značnú časť finančných prostriedkov. Celkovo 2 milióny eur prerozdelí medzi projektové zámery z oblasti športu, kultúry, sociálneho zabezpečenia  a najnovšie aj zdravotníctva, a to v troch výzvach: Výzva predsedu PSK, Výzva poslancov PSK a Výzva Participatívny rozpočet.

V rámci tých prijíma žiadosti o pridelenie dotácie do 31. marca 2023.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2020
Pri kúpeľoch v Malých Bieliciach vybudovali oddychovú zónu
Obyvatelia a návštevníci Partizánskeho majú k dispozícii ďalšie miesto na aktívny i pasívny oddych. Pri kúpeľoch v mestskej časti Malé Bielice mesto v spolupráci s kúpeľmi vybudovalo mestskú kúpeľnú oddychovú zónu s korčuliarskou dráhou. V budúcnosti tam plánuje postaviť i pumptrackovú dráhu.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
27.01.2022
Nová infolinka PSK zodpovie otázky o koronavíruse
V čase silnejúcej štvrtej vlny pandémie koronavírusu prichádza Prešovský samosprávny kraj smerom k verejnosti s ďalšou aktivitou. Je ňou zriadenie vlastnej informačnej telefonickej linky pre otázky verejnosti týkajúce sa ochorenia Covid-19 a jeho liečby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %