Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.04.2021 02:30

Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka


Snímka účastníkov zasadnutia. Zdroj: (OcÚ Zalužice).


Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.


Cieľom tohto zasadnutia bolo podpísanie Zmluvy o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály.

Tento projekt ohľadom cyklotrasy sa riešil už dlhšie obdobie, dá sa povedať, že dokonca niekoľko rokov. 

Cyklistika zažíva celosvetovo obrovský rozmach a v posledných mesiacoch, keď sme mali všetci trošku toho času navyše, sa to prejavilo ešte viac. Sme radi, že aj v našom regióne sa rozbieha budovanie cyklotrás a otvára sa týmto nový potenciál využitia turizmu.

Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály medzi obcami Zalužice a Lúčky by mohol byť hotový do konca tohto roka. Ďalšie úseky zemplínskeho okruhu si pre majetkovo-právne vyrovnania vzťahov vyžadujú dlhšiu prípravu.

„V najbližšom období kraj vyhlási verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie k výstavbe úseku Zalužice – Lúčky. Takmer šesť kilometrov dlhý úsek s predpokladanými finančnými nákladmi vo výške 600 000 až 800 000 eur by mohol byť hotový do konca tohto roka,” uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

 

Autor: (OcÚ Zalužice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2021
Dobrá správa pre Žilinský kraj - výstavba R3 štartuje
Po takmer 14-tich rokoch od záverečného stanovisko posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA bola včera (25. 2.) podpísaná zmluva so zhotoviteľom na výstavbu R3 na Orave.
viac
17.04.2021
Zmluva o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály
Vo štvrtok (8. apríla) sa v Zalužiciach v obecnom úrade konalo zasadanie, ktorého výsledkom bolo podpísanie Zmluvy o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály. Tento projekt sa riešil už niekoľko rokov.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
05.01.2022
KSK pripravuje cyklotrasu Zalužice – Lúčky
Košický samosprávny kraj (KSK) plánuje s využitím eurofondov vybudovať cyklistickú cestičku pri Zemplínskej šírave medzi obcami Zalužice a Lúčky v okrese Michalovce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %