Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.04.2019 09:05

Prvý ročník podujatia Onco Games 2019 bude v Šamoríne


Ilustračná snímka, zdroj: (tasr)


Prešovské občianske združenie Športom k radosti (OZ ŠKR), ktoré sa venuje práci s deťmi po absolvovaní onkologickej liečby, organizuje v spolupráci so svojimi partnermi 1. ročník podujatia Onco Games 2019.


Športový areál x-bionic®sphere v Šamoríne bude hostiť deti so svojimi rodičmi a trénermi 7. – 9. mája tohto roku. 

„Počas onkologickej liečby sú deti izolované od vonkajšieho prostredia, nechodia do školy, nemôžu byť na slnku, sú výrazne oslabené. Toto obdobie trvá minimálne rok, dva a niekedy aj dlhšie. To zasiahne do ich vývoja a veľmi ťažko sa vracajú späť k rovesníkom. Športové hry im dodávajú motiváciu na prekonanie seba samých, radosť z nových športových zážitkov a objavujú v sebe bojovnosť, ktorá im pomáha víťaziť nad chorobou. A to je poslaním Onco Games 2019,“ skonštatovala predsedníčka OZ ŠKR Monika Brillová.

Pre deti z celého Slovenska budú v Šamoríne pripravené profesionálne športoviská, kde si medzi sebou zašportujú, zrelaxujú a spoznajú nových priateľov. Budú súťažiť v atletike, futbale, plávaní, stolnom tenise a bowlingu.         

„Nebudú len súťažiť, ale aj trénovať pod dohľadom skúsených športovcov a odborníkov. Pretože pochádzajú z rôznych kútov Slovenska a ich príprava je o to ťažšia. Toto podujatie je zároveň sústredením pre väčšinu z detí, ktoré v júli tohto roka pocestujú na The World Children's Winners Games v Moskve a prvé medzinárodné majstrovstvá vo futbale ONKO LIGA 2019 vo Varšave,“ informovala Brillová.       

Pripomenula, že po úspechoch na medzinárodnej Onko Olympiáde 2018 vo Varšave v minulom roku nadviazali spoluprácu so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV). „Anton Siekel pozval účastníkov do Bratislavy a osobne poďakoval za reprezentáciu Slovenska, čo malo pre deti nesmierny význam. V tom čase nám ponúkol podporu na ďalšie aktivity, pretože tieto deti sú obrovskou motiváciou pre všetkých. Táto ponuka bola pre nás výzvou začať organizovať celoslovenské podujatie a sme radi, že pán prezident SOŠV prijal záštitu nad naším podujatím,“ vysvetlila Brillová.       

Podujatie Onco Games 2019 organizuje občianske združenie Športom k radosti Prešov v spolupráci s Nadáciou x-bionic®sphere zo Šamorína a ďalšími partnermi, pod záštitou prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru Antona Siekela.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2018
Športové hry seniorov o Putovný pohár primátora mesta
V máji sa uskutočnil 1. ročník Športových hier seniorov mesta Trebišov o Putovný pohár primátora mesta. Hlavným dejiskom hier sa stal areál vodných športov v Trebišove (letné kúpalisko).
viac
26.07.2018
Národné stretnutie mládeže P18 privítalo asi 3500 mladých ľudí
Za účasti približne 3500 mladých ľudí z celého Slovenska sa vo štvrtok podvečer v prešovskej mestskej hale začalo Národné stretnutie mládeže P18. Organizátori si pre nich pripravili bohatý program, v ktorom sa predstaví viac než 100 účinkujúcich.
viac
17.08.2023
Mesto zavádza od septembra MHD pre deti a mládež za euro
Mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre deti a mládež vo veku od šiestich do 18 rokov s trvalým pobytom v Prešove a obci Ľubotice za euro zavádza od 1. septembra mesto Prešov.
viac
19.08.2023
Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD
V súvislosti so zmenou tarify MHD v Prešove čaká deti a mládež s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice výrazná zmena. Od 1. septembra 2023 zaplatia za ročný alebo 3-mesačný lístok len 1 €.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %