Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.03.2021 04:12

Prvé vakcíny dostalo v BSK vyše tisíc obyvateľov kraja


Snímka zdroj: (BSK).


Očkovanie rozbehla cez víkend aj bratislavská župa. Pilotná fáza sa uskutočnila v priestoroch Polikliniky v Karlovej Vsi. Prvé dávky vakcíny od firmy AstraZeneca dostali prioritne učitelia a zamestnanci kritickej infraštruktúry. 


„Očkovanie je v súčasnej pandemickej situácii jedným z najlepších riešení ochrany zdravia ľudí. Čím väčší počet obyvateľov sa zaočkuje, tým skôr sa budeme môcť vrátiť k bežnému spôsobu života,” apeloval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Podľa prieskumu BSK sa chcú dať zaočkovať až tri štvrtiny obyvateľov kraja.

Zaočkovalo sa 1069 obyvateľov kraja. Prihlasovať sa dalo cez systém NCZI, ktoré poslalo konečný zoznam prihlásených záujemcov. Za hodinu pracovníci vakcinačného centra v Poliklinike Karlova Ves zvládli 80 ľudí.

„Víkend hodnotím pozitívne. Organizačne všetko prebehlo bez komplikácií. Systém tak ako sme ho nastavili fungoval. Celý priebeh dvoch očkovacích dní nám pomáhalo zabezpečiť 10 lekárov a pomocný personál. Žiadna dávka vakcín, ktoré sme mali k dispozícii, sa nevyplytvala,” priblížil Tomáš Szalay, lekár BSK a riaditeľ odboru zdravotníctva BSK.

Očkovanie na Poliklinike v Karlovej Vsi bude prebiehať aj najbližší víkend. Na základe výsledkov pilotného projektu následne začne Bratislavský samosprávny kraj pripravovať spustenie veľkokapacitného očkovacieho centra.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2019
Nový školský rok s takmer 4000 župnými prvákmi
V tomto školskom roku do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pribudne od 2. septembra takmer 4-tis. prvákov
viac
15.10.2020
Bratislavská župa spustila unikátny mapový portál
Územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, ale aj cyklotrasy či mapy lesov. To všetko je možné nájsť na novom mapovom portáli Bratislavskej župy - mapy.bratislavskykraj.sk.
viac
12.05.2021
Bratislavská župa rozšírila zoznam náhradníkov na očkovanie
Po tom čo Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril možnosť prihlásenia sa do náhradníckeho zoznamu na očkovanie proti COVID-19 chronicky chorým pacientom či darcom krvi, pridáva ešte jedno kritérium. Týka sa tehotných žien, ktoré sa takto môžu dobrovoľne rozhodnúť pre vakcináciu.
viac
12.02.2022
Školský bazén v Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci
Plaváreň na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci. Vchádzať do veľkého plaveckého bazéna im najnovšie umožní špeciálny zdvihák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %