Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.09.2022 01:35

Prvá diskusia kandidátov na primátora bude o cyklodoprave


Ilustračný banner - pozvánka


Prvú z predvolebných diskusií kandidátov na primátora Bratislavy ohlásila na sobotu 24. septembra Cyklokoalícia. Pozvanie prijal súčasný primátor Matúš Vallo (Team Bratislava, SaS, PS) aj jeho vyzývateľ Martin Mlýnek (OKS, OĽANO, NOVA, Zmena zdola).


Diskusia sa uskutoční o 16:00 v Cyklokuchyni na Tyršovom nábreží, nasledovať po nej bude aj tradičná septembrová cyklojazda cez bratislavské mosty.

Otázky budú smerovať najmä na búdúcnosť pešej a cyklistickej dopravy v hlavnom meste, dotknú sa však aj témy verejných priestorov či ostatných módov dopravy, ako kvalita mestskej hromadnej dopravy či parkovacia politika. Cyklokoalícia do diskusie pozvala aj Rudolfa Kusého, ktorý podľa občianskeho združenia na pozvanie nereagoval.

„Doprava patrí medzi kľúčové agendy mesta, a posledné roky u nás aj vo svete ukazujú, že cyklodopravu ako jej súčasť nemožno ignorovať. Rozdielne prístupy kandidátov k téme môžeme vidieť už v programoch, samostatnou kapitolou je ale aj schopnosť svoj program napĺňať. Srdečne preto pozývame všetkých, ktorým záleží na budúcnosti mesta,“ hovorí Dan Kollár z Cyklokoalície, ktorá diskusiu organizuje.

Autor: ts-Cyklokoalícia


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
V Bratislave dnes odštartovali verejné podujatia bohaté na inovácie
V súvislosti s blížiacim sa 7. európskym samitom regiónov a miest 8. – 9. júla v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ, si hlavné mesto pre svojich občanov aj návštevníkov pripravilo bohatý kultúrno-spoločenský program v Starej tržnici pod názvom Bratislava uvádza POHYB. INOVÁCIE. SPOJENIA..
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
10.06.2019
M. Vallo zvažuje zvýšiť daň za ubytovanie pre turistov
Primátor Bratislavy Matúš Vallo zvažuje, že zvýši daň za ubytovanie. Jej prípadné zvýšenie by podľa neho mohlo prilákať iný typ turistov. Pre TASR to povedal hovorca hlavného mesta Peter Bubla.
viac
20.08.2019
Mesto navrhuje, aby mu vláda poskytla každoročne finančný príspevok
Metropola SR by mohla od štátu dostávať každoročne príspevok vo výške niekoľkých desiatok miliónov eur na zabezpečenie povinností hlavného mesta. Na utorkovom stretnutí s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD) mu to navrhol primátor Bratislavy Matúš Vallo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %