Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.05.2021 09:30

Projekt výstavby mestských bytových domov je v ďalšej etape


Ilustračná snímka: (tasr).


Projekt výstavby troch mestských bytových domov na Kalinčiakovej ulici v meste Vranov nad Topľou je v novej etape.


Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí odsúhlasili zámer mesta uchádzať sa o návratný finančný príspevok na realizáciu stavieb od Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a tiež dotáciu od ministerstva dopravy. Financovanie neoprávnených výdavkov projektu s celkovými rozpočtovými nákladmi vo výške približne 4,7 milióna eur z mestského rozpočtu bude predstavovať takmer 627 000 eur.

Ako na mestskom zastupiteľstve zaznelo, samospráva sa na financovanie výstavby troch bytových domov so spolu 70 bytovými jednotkami bude do konca mája uchádzať o návratný finančný príspevok od ŠFRB vo výške takmer 2,7 milióna eur, od ministerstva dopravy a výstavby by rado získalo dotáciu ďalších 1,4 milióna eur. Finančnú zábezpeku v prípade insolventnosti samosprávy na splácanie úveru zo ŠFRB si mesto zabezpečí prostredníctvom Všeobecnej úverovej banky. Úver chce samospráva splatiť počas 40 rokov.

Z dôvodovej správy vyplýva, že výstavba jedného päťpodlažného a dvoch sedempodlažných bytových domov si podľa projektovej dokumentácie vyžiada investície vo výške takmer 3 650 000 eur, ďalšie výdavky sú spojené s realizáciou potrebnej infraštruktúry.

Víťazom verejnej súťaže na výstavbu bytových domov vrátane príslušnej infraštruktúry je spoločnosť Hant BA z Považskej Bystrice, projektovú dokumentáciu schválenú v stavebnom konaní v polovici apríla vypracovala bratislavská spoločnosť TXT.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
11.04.2020
Vranov nad Topľou očakáva stratu 1,8 až 2,5 milióna eur
V súvislosti s ekonomickými dosahmi pandémie nového koronavírusu očakáva mesto Vranov nad Topľou výpadok svojich príjmov z podielových daní v sume približne 1,8 milióna eur.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
03.08.2022
Mesto začalo s výstavbou troch bytových domov
Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %