Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
24.11.2023 02:55

Projekt Vianočný stromček odkazov do neba


Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. - logo


Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic organizuje projekt „Vianočný odkaz do neba“. Stromček na ktorý bude možné zavesiť vianočný odkaz bude osadený v spolupráci s mestom Prievidza pri Betleheme pred Piaristickým kostolom.


Pre niekoho môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké. Nedopovedané myšlienky, skryté priania, úvahy, emócie. Vďaka tomuto projektu môžete ozdobiť Vianočný stromček odkazom pre Vášho blízkeho do „Neba“. Čo ste mu nestihli povedať alebo naopak povedali a mrzí Vás to.

„Prvý deň osadenia „Vianočného stromčeka odkazov do Neba“ bude náš tím Mobilného hospicu Sv. Lujza, n. o. spoločne s Vami písať odkazy pre zosnulých blízkych. Od Mikuláša 6.12. 2023 do Troch kráľov 6.1.2024 budete môcť priniesť a zavesiť vlastný vyrobený „Vianočný odkaz do Neba“. Budeme radi, keď sa pri „Vianočnom stromčeku odkazov do neba“ počas sviatkov stretnete s ľuďmi z našej komunity, pre ktorých môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké a budete cítiť, že nie ste sami,“ hovorí o projekte Mgr. Veronika Takáčová z organizácie Sv. Lujza.

Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic, poskytuje nevyliečiteľne chorým osobám a ich rodinám odbornú zdravotnú a psychosociálnu podporu v  domácom prostredí. Rodinu zaškolí a spoločne prejdú krok po kroku celú starostlivosť. S rodinou sa porozprávajú o obavách a spoločne hľadajú možnosti a riešenia.

Tím mobilného hospicu tvoria lekári, zdravotné sestry, sociálne pracovníčky, poradcovia pre pozostalých, duchovní. Služby hospic poskytuje bezplatne.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Vianočný stromček v Bruseli bude zo Slovenska
Primátor Bruselu Yvan Mayeur v stredu (9.11.) na tlačovej konferencii zameranej na priebeh vianočných sviatkov v hlavnom meste Belgicka oznámil, že tohoročné "Zimné radosti" bude na námestí Grand Place zdobiť vianočný stromček zo Slovenska, na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ.
viac
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
02.11.2022
Na Hlavnom námestí už stojí 12-metrový vianočný stromček
Na Hlavnom námestí v Bratislave už stojí vianočný stromček. Je to 40 rokov starý, 12 metrov vysoký smrek pichľavý.
viac
08.11.2023
Vianočný smrek už krášli centrum Prešova
Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už pracovníci TSMP, a.s. osadili krásny vianočný stromček. Pochádza z Ulice Tarasa Ševčenka a stane sa dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %