Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.05.2020 09:40

Projekt "teleškoly" stále žije, problémom sú však financie


Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Snímka zdroj: (tasr).


Projekt "teleškoly", ktorý chcelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spustiť počas obdobia, keď sa žiaci vzdelávajú dištančnou formou, sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať.


Ako uviedol v rozhovore minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling , projekt stále žije, aj keď problémom sú najmä financie.

„Pri 'teleškole' naša kreativita narazila na realitu a finančné možnosti. Projekt však stále žije,” uviedol minister s tým, že sa ešte uvidí, ako sa ho podarí zrealizovať. Poznamenal, že by chcel, aby projekt fungoval čo najskôr. „Problém je však z veľkej časti pre financie, ktoré teraz, bohužiaľ, nemáme,” priblížil.

Projekt mal simulovať reálne vyučovanie v školách pre vybrané ročníky základných škôl. Pri tvorení jeho obsahu sa mali striedať desiatky učiteľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
Košice spúšťajú projekt domáceho vzdelávania detí rodičov v "prvej línii"
Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania.
viac
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
16.11.2020
Obec trápi stav ciest a chodníkov, ale aj chýbajúca kanalizácia
Zlá infraštruktúra trápi samosprávu Tužiny v okrese Prievidza. Nedostatok finančných prostriedkov obce s približne 1200 obyvateľmi, ako i rozhodnutia štátu sa podpísali aj pod skutočnosť, že nie je odkanalizovaná.
viac
20.05.2021
Na nové miesta v materských školách vyčlení rezort päť miliónov eur
Sumou päť miliónov eur chce Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR pomôcť samosprávam so zabezpečením miest v materských školách pre päťročné deti, ktoré v septembri nastupujú do škôlok. Informoval o tom odbor komunikácie ministerstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %