Piatok 20.09.2024
Dnes má meniny 
Ľuboslav, Ľuboslava
°C
20.09.2024 09:00

Problémy obyvateľom Komárna spôsobuje na viacerých miestach spodná voda


Ilustračná snímka: TASR


Rieka Dunaj v Komárne by mala kulminovať na úrovni 836 centimetrov. Na viacerých miestach v záplavových oblastiach sa vyliala, za protipovodňovými múrmi však mestu nehrozí žiadne nebezpečenstvo, zhodnotila okresná protipovodňová komisia.


Obyvateľom spôsobuje na viacerých miestach problémy spodná voda. V objektoch nachádzajúcich sa v rizikových lokalitách boli prijaté potrebné opatrenia. Obyvateľom i firmám v týchto lokalitách pomáhajú príslušníci mestskej polície. V ranných hodinách boli na najkritickejších miestach umiestnené vrecia s pieskom. V pohotovosti sú príslušné orgány, okresný úrad verejného zdravotníctva monitoruje kvalitu vody.         

Hladina Dunaja v Komárne aktuálne dosahuje 824 centimetrov. Po kulminácii sa očakáva len pomalý pokles vody, potvrdila radnica. Druhý stupeň povodňovej aktivity bol vyhlásený aj pre rieku Váh. Obe rieky sú pod stálym dohľadom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Pre problémy s vodou skončili s chovom chráneného raka riečneho
V hornonitrianskej obci Sebedražie skončili v uplynulom období so záchranným chovom chráneného raka riečneho. Dôvodom bol podľa prevádzkovateľov račej farmy problém s miestnym potokom Ciglianka, na ich rozhodnutí sa podieľala aj zložitá byrokracia.
viac
26.09.2018
Voda v dejinných súvislostiach
Odborné sympózium, ktoré pripravilo komárňanské pracovisko Štátneho archívu v Nitre na stredu a vo štvrtok /26. – 27. 9. 2018 v spolupráci s Podunajským múzeom v Komárne.
viac
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
24.01.2024
Obce na východnom Slovensku majú po zemetrasení problém s vodou
V obciach na východe Slovenska postihnutých minuloročným zemetrasením začína byť problém s vodou. Po výjazdovom rokovaní vlády v Kamenici nad Cirochou to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %