Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
01.07.2022 01:30

Prímestské autobusy prechádzajú do prázdninového režimu


Ilustračná snímka.


Prímestská autobusová doprava v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) bude od piatka 1. júla do 2. septembra zabezpečovaná v režime školských prázdnin.


Aktuálne cestovné poriadky sú zverejnené na webovom sídle TTSK i dopravcov Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Informoval  tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

"Motivovať obyvateľov kraja k využívaniu ekologických foriem dopravy chceme aj počas letných prázdnin. Do pozornosti opäť dávame rodinný cestovný lístok len za jedno euro. Verím, že obyvatelia kraja využijú tento benefit a leto si naplno užijeme v Trnavskom kraji zážitkov. Tipy na spoznávanie prírodných i kultúrnych krás prináša Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, ktorá navyše ponúka vlastné originálne produkty ako výletné vlaky alebo cyklobusy," uviedol Viskupič.

Na rodinný cestovný lístok v cene jedného eura je možné prepraviť spolu až päť osôb v kombinácii maximálne dvoch dospelých a troch detí alebo jedného dospelého a štyroch detí. Podmienkou je, aby sa v skupine vždy nachádzala minimálne jedna dospelá osoba a jedno dieťa do 16 rokov. Benefit môžu ľudia využívať počas víkendov, sviatkov, dní pracovného pokoja a voľna.

KOCR pripravila jazdy výletnými vlakmi sprevádzané divadelným zážitkom v podaní hercov Divadla Jána Palárika v Trnave. Vo svojej druhej sezóne budú výletné vlaky premávať počas júlových a augustových sobôt na trasách Bratislava – Kúty – Holíč a späť alebo Nové Mesto nad Váhom – Trnava – Galanta a späť. Tematicky sa venujú Márii Terézii.

Počas letnej turistickej sezóny môžu cestujúci využiť cyklobusy po celom kraji. V júli a septembri budú fungovať cyklobusy do Malých Karpát na trase Trnava – Dobrá Voda – Piešťany – Brezová pod Bradlom – Prietrž. Cyklobusy "od vody k vode" budú premávať na dvoch trasách, pričom jedna vedie z Dunajskej Stredy do Čilistova a do rovnakého cieľa vedie aj trasa zo Senca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
30.10.2020
Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy
Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci "čiastočného lockdownu".
viac
09.02.2021
TTSK pilotne zavádza bezkontaktnú platbu v prímestských autobusoch
Trnavská župa skúšobne zavádza možnosť bezkontaktnej kúpy lístkov vo svojich prímestských autobusoch. Okrem bezkontaktnej platby kartou bude umožnený aj nákup lístkov prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ponúkne aj vyhľadávanie spojení.
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %