Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.11.2017 02:38

Primátorka apeluje na začatie výstavby rýchlostnej cesty R4


Snímka zdroj: (presov.sk).


V priestoroch prešovskej radnice sa včera (6.11. 2017) stretla primátorka Andrea Turčanová so splnomocnencom vlády pre rýchlostné cesty Igorom Janckulikom, s Ladislavom Bačenkom z Národnej diaľničnej spoločnosti a poslancom NR SR Eduardom Adamčíkom.


„Vítam takéto stretnutie, kde sme si vyjasnili aktuálny stav v pripravenosti budovania rýchlostnej cesty R4, ktorá je pre Prešov životne dôležitá. Pevne verím, že tak, ako dnes bolo deklarované, bude verejné obstarávanie vyhlásené do konca tohto roka,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová. Na rokovaní všetci prítomní skonštatovali, že úsek rýchlostnej cesty od diaľnice D1 Cemjata po Veľký Šariš je pripravený od projektov cez vysporiadanie pozemkov po stavebné povolenie a môže byť vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Zúčastnené strany zdôraznili aj fakt, že je taktiež potrebné urýchliť pokračovanie výstavby ďalšieho úseku tejto cesty po Kapušany. 

Stretnutie  následne pokračovalo aj so zástupcami miest a obcí, ktorých sa výstavba rýchlostnej cesty R4 dotkne.

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.08.2016
Absencia rýchlostnej cesty R2 negatívne ovplyvňuje populáciu v regióne
Absencia rýchlostnej cesty R2 v regióne západného Novohradu negatívne ovplyvňuje úroveň populácie v obciach mikroregiónu Podjavorie, ktorý je jeho súčasťou. Uviedol to starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa, podľa ktorého hlavne mladí ľudia z celej oblasti neustále odchádzajú.
viac
06.02.2019
Iniciatíva stredné Slovensko rokovala o dostavbe rýchlostnej cesty R3 na Orave
Dostavba rýchlostnej cesty R3 z Trstenej cez Dolný Kubín až do Ružomberka, s napojením na diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R1, bola jednou z tém minulotýždňového zasadnutia Výkonného výboru Iniciatívy stredné Slovensko (ISS) v Banskej Bystrici. Informoval o tom hovorca mesta Dolný Kubín Martin Buzna.
viac
30.12.2020
Končiaci sa rok bol pre Prešov podľa primátorky jedným z najnáročnejších
Jedným z najnáročnejších v jeho novodobej histórii bol pre mesto Prešov končiaci sa rok 2020. Skonštatovala to primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
13.02.2021
Mesto Prešov podporuje petíciu za výstavbu druhej etapy severného obchvatu R4
Petícia za urýchlený začiatok výstavby II. etapy severného obchvatu Prešov pokračuje ďalej. Iniciátori petície sa stretli s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou, ktorá podporila petíciu aj svojím podpisom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %