Piatok 04.10.2024
Dnes má meniny 
František
°C
03.10.2024 01:10

Prihláste sa na Akadémiu mladých komunálnych a regionálnych politikov


Ilustračný obrázok


Rada európskych samospráv a regiónov (CEMR) a PLATFORMA – paneurópska koalícia miest a regiónov organizujú v dňoch 14. – 16. októbra 2024 prvý ročník online vzdelávacieho podujatia pre politikov na lokálnej a regionálnej úrovni.


Prihlásiť sa môžu aj záujemcovia zo Slovenska. Cieľom Akadémie mladých komunálnych a regionálnych politikov je posilniť postavenie mladých politických lídrov na lokálnej a regionálnej úrovni prostredníctvom zlepšovania ich zručností, znalostí a možností nadviazania kontaktov s kolegami z celej Európy. Program sa zameria na rozvoj líderských schopností, osvedčené praktiky riadenia a budovanie komunít. Cieľovou skupinou akadémie sú politici na lokálnej a regionálnej úrovni do 40 rokov.  

Medzi ciele akadémie patria:  

• Rozvoj líderských schopností: Poskytnúť mladým politikom zručnosti potrebné na efektívne riadenie, vrátane strategického myslenia, verejného vystupovania, negociácií a riešenia konfliktov.

• Školenie v oblasti správy a tvorby politík: Ponúknuť komplexné školenie v oblasti správy vecí verejných, verejnej správy, tvorby politík a legislatívnych procesov.

• Zapájanie viacerých zainteresovaných strán: Podporiť zručnosti v organizovaní komunity, angažovaní zainteresovaných strán a participatívnom riadení, aby volení predstavitelia vedeli efektívne zastupovať svojich voličov a reagovať na ich potreby, ako aj interagovať s mimovládnymi organizáciami, médiami, akademickou sférou a občianskou spoločnosťou.

• Networking a mentorstvo: Vytvoriť príležitosti na prepojenie mladých politikov s rovesníkmi, skúsenými politikmi a odborníkmi z rôznych oblastí, čo umožní výmenu vedomostí a mentorstvo.  

Akadémia mladých komunálnych a regionálnych politikov predstavuje významný krok CEMR a koalície PLATFORMA k rozvoju talentovaných mladých politikov, ktorí budú pripravení riešiť súčasné aj budúce výzvy vo svojich komunitách.

Jej očakávanými výsledkami sú:  

• Zlepšenie líderských schopností: Absolventi budú preukazovať lepšie líderské schopnosti a budú lepšie pripravení na zvládanie komplexnosti miestnej a regionálnej samosprávy.

• Zvýšenie kompetencií: Účastníci získajú hlbšie pochopenie procesov správy vecí verejných, tvorby politík a verejnej správy.

• Intenzívnejšie zapojenie komunít: Mladí politici budú efektívnejšie komunikovať so svojimi komunitami a riešiť lokálne a regionálne problémy.

• Siete: Vytvorí sa sieť mladých lídrov, mentorov a odborníkov, ktorá bude podporovať neustále vzdelávanie a spoluprácu.  

Bližšie informácie je možné nájsť v informačnom dokumente a k dispozícii je tiež predbežný program akadémie. Prihlásiť sa môžete do 9. októbra 2024 do konca pracovnej doby cez prihlasovací formulár.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Nedobudované komunikácie brzdia rozvoj celého regiónu
V Krásne nad Kysucou sa vo štvrtok 17. marca uskutočnil snem starostov a primátorov miest Združenia miest a obcí Kysúc pod vedením jeho predsedu Jozefa Grapu.
viac
22.12.2016
OLO musí v budúcom roku riešiť nakladanie s bioodpadom
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) musí v budúcom roku riešiť nakladanie s biologicky rozložiteľným komunálnym odpadom, ktorý napríklad vzniká pri údržbe záhrad v rodinných domoch.
viac
19.11.2018
Deti zo znevýhodneného prostredia dostanú šancu na lepšiu budúcnosť
Samospráva Fiľakova požiadala o regionálny príspevok vo výške 100-tisíc eur z Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec. Tie chce investovať do spustenia inkluzívneho vzdelávania v Základnej škole Lajosa Mocsáryho, v ktorej 96 percent žiakov pochádza z marginalizovaných komunít.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.33 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %