Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.07.2023 10:35

Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber odpadov. Investíciu odhadlo na 400 000 eur, súvisí so zámerom mesta prevádzkovať viaceré činnosti v odpadovom hospodárstve vo vlastnej réžii.


Samospráva plánuje zakúpiť zberové vozidlo s lisovanou nadstavbou na zber kuchynského odpadu a zberové vozidlo s rotačnou nadstavbou na zber biologického odpadu, spresnila v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Predmetom zákazky je dodanie áut, ako i zaškolenie obsluhy.

Náklady na zakúpenie vozidiel odhadla radnica na 353 350 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako kritériá na vyhodnotenie víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu a najkratšiu lehotu dodania. Uchádzači musia zložiť i zábezpeku vo výške 17 000 eur.

"Vozidlá budú slúžiť na účely spoločnosti Prievidzské odpadové hospodárstvo, ktorá by mala od 1. januára budúceho roka začať zvážať biologicky rozložiteľný kuchynský odpad a biologicky rozložiteľný odpad, tzv. zelený odpad," uviedol pred časom vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Na kúpu vozidiel chce mesto podľa neho využiť prostriedky z Environmentálneho fondu. Pietrik pripomenul, že ide o financie, ktoré mesto každoročne dostáva zo štátneho rozpočtu za zber separovaných zložiek odpadu, teda čím viac mesto separuje, tým viac financií dostane, zohľadňuje sa i počet obyvateľov.

Finančné prostriedky zaradí mesto do rozpočtu presne podľa výsledkov verejnej súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2018
Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície
Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).
viac
10.02.2021
Prievidza chce vybudovať zapustené kontajnery v ďalších lokalitách mesta
Prievidzská samospráva plánuje vybudovať zapustené kontajnery na odpad v ďalších lokalitách mesta. Pribudnúť by mali na Zapotôčkach v Novom Meste a Necpaloch.
viac
07.02.2023
Systém zálohovaných pohárov počas trhov znížil množstvo odpadu
Systém zálohovaných pohárov počas minuloročných vianočných trhov v Prievidzi znížil množstvo vyprodukovaného odpadu o desiatky kilogramov.
viac
29.06.2023
Mesto Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad
Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) a biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %