Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.07.2019 04:35

Príďte na hradné hry Žofie Bosniakovej


Ilustračná snímka - vystúpenie na nádvorí hradu


Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku.


Program začne o 9.00 a návštevníci môžu v atraktívnom prostredí stráviť celý deň až do 17.00. „Stredoveké hry a žartovné šermiarske ukážky predvedie skupina historického šermu WAGUS. So zaujímavým vystúpením sa predstavia aj sokoliari zo skupiny FALCONARII. Orientálnym tancom divákov očarí Trio Isabelle a malých i veľkých zabaví mím Miro Kasprzyk. Na svoje si prídu i milovníci horúcej čokolády, ktorá sa bude predávať priamo na nádvorí. Streľba z ľahkého poľného dela delostrelca Čara a jeho družiny dodá celému podujatiu tú správnu dobovú atmosféru.“ uviedla správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Návštevníkov poteší tiež remeselnícky jarmok a detský drevený kolotoč v Stredovekej dedine Paseka, ktorá bude prístupná do 17.45 hod. Mnohých určite priláka aj pravidelná letná aktivita s názvom Oživená Paseka, kde si môžu záujemcovia vyskúšať lukostreľbu, zblízka si pozrieť kováčsku dielňu či ochutnať stredovekú kuchyňu.

 Viac informácií  na: www.pmza.sk

Autor: PhDr. Magdaléna Lacková, Považské múzeum v Žiline


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
01.07.2016
Slovenské rytierske dni 2016 na hrade Sklabiňa
V nedeľu 10. júla 2016 môžete prežiť deň v spoločnosti rytierov, sokoliarov a stredovekej atmosféry priamo na tajuplnom hrade Sklabiňa.
viac
27.04.2018
Cez víkend odomkneme župné hrady
Hrady Žilinskej župy, Oravský hrad i hrad Strečno, sa pripravujú na hlavnú letnú sezónu, ktorá sa začína už tento víkend 28. – 29. apríla. Po ročnej pauze kvôli prácam na stabilizácii brala bude verejnosti od 1. mája sprístupnený aj hrad Likava.
viac
08.06.2018
Turci na fiľakovskom hrade!
V dňoch 16. – 17. júna 2018 sa na hrade uskutočnia XIX. Fiľakovské hradné hry, ktoré každoročne lákajú deti i dospelých. Sobotňajšie podujatie sa aj tohto roku posúva do poludňajších a večerných hodín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %