Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.02.2021 01:30

Pri tvorbe ekomapy počíta TSK s pomocou verejnosti


Logo.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje vydanie ekomapy kraja. Určená bude všetkým, ktorí chcú byť v rámci svojich spotrebiteľských návykov čo najviac šetrní k životnému prostrediu.


Ako informoval Martin Macíček z Oddelenia životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK, do mapy s environmentálnym posolstvom budú postupne zapracované informácie o bioobchodoch, prevádzkach ekologického poľnohospodárstva, opravovniach i odpadových zberných dvoroch.

„V súčasnosti riešime proces fungovania ekomapy, to znamená, akým spôsobom sa budú nahrávať údaje do databázy. Rátame aj s pomocou verejnosti, ktorá nám bude môcť informácie do mapy zasielať,“ uviedol Macíček.

Ako dodal, základné menu v podobe prvotných informácií je spracované, pilotný test mapy plánuje TSK na svojom webe spustiť vo februári a v marci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
V Trenčianskom kraji sčítali do konca septembra takmer polovicu domov a bytov
V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sčítali pracovníci štatistického úradu do konca septembra takmer polovicu domov a bytov. Informoval o tom riaditeľ Pracoviska Štatistického úradu (ŠÚ) SR v Trenčíne Pavol Arpáš.
viac
24.02.2021
Zaočkovaná je viac ako polovica učiteľov župných stredných škôl
K 21. februáru 2021 sa v Trenčianskom kraji dalo zaočkovať takmer 52 % pedagógov zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
30.08.2021
Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji
Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %