Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.02.2023 02:25

Pri Spojenej škole v Púchove postavia novú halu s učebňami za dva milióny eur


Snímka zdroj: (FB / Stredná Spojená škola Púchov).


Moderné gumárenské dielne, robotické pracovisko, počítačová učebňa i dielňa pre strojársky výcvik budú súčasťou novej haly Spojenej školy v Púchove.


Z eurofondov a z vlastných zdrojov halu postaví zriaďovateľ školy Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Prístavba školy bude halový objekt s oceľovou nosnou skeletovou konštrukciou s rozmermi 25,76 x 21,34 m, jej výstavba bude stáť približne milión eur. Ďalší milión pôjde na materiálno-technické vybavenie odborných učební a dielní. Študentom školy by mali byť nové odborné učebne k dispozícii už začiatkom budúceho školského roka.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku je projekt jedným dielom zo skladačky väčšieho projektu nazvaného EDUTECH, ktorý pripravuje TSK spoločne s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka v Trenčíne a ďalšími. V rámci neho kompletne zmodernizujú areál v púchovskej lokalite Kolonka.

"Postupne vybudujeme nové stavby, ako parkovisko, multifunkčné ihrisko, telocvičňu, či zrekonštruujeme Fakultu priemyselných technológií a jednotlivé bloky Spojenej školy v Púchove. Ide o jedinečný projekt nielen v kraji, ale aj na Slovensku, vďaka ktorému tu vznikne veľký stredoškolsko-vysokoškolský kampus," doplnil Baška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2017
Vynovená hala sa stane športovým srdcom Žiliny
Žilinský samosprávny kraj otvoril 4. mája zrekonštruované športové centrum pri Spojenej škole na Rosinskej ulici.
viac
02.11.2018
TSK sa napriek nepriaznivým štatistikám snaží zachovať tradíciu sklárskej školy
Jediná stredná odborná škola (SOŠ) so sklárskym zameraním na Slovensku čelí výraznému úbytku záujmu študentov o štúdium tohto remesla.
viac
28.02.2019
SOŠ Púchove ponúka štúdium sklárstva, módy, technických i chemických odborov
Spojením Strednej odbornej školy Púchov a Strednej odbornej školy sklárskej Lednické Rovne vznikne od 1. septembra 2019 unikátna Spojená škola Púchov s dvoma organizačnými zložkami.
viac
20.01.2023
V Púchove vznikne unikátny stredoškolsko-vysokoškolský kampus
Prepojenie stredoškolského a vysokoškolského vzdelávania v Púchove je hlavným cieľom projektu Edutech Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %