Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.02.2017 08:01

Preventívna činnosť MsP Trebišov na základnej škole


Na prednáške sa zúčastnilo 28 žiakov školy. Prednášku viedli: Bc. Jindřich Sosna, referent pre výkon služby a dvaja ďalší príslušníci Mestskej polície Trebišov: Martina Gatyášová a Milan Leško.


Mestská polícia v Trebišove sa chce, podľa svojho plánu činností na rok 2017, intenzívnejšie zameriavať na preventívnu činnosť. Vo februári príslušníci MsP zrealizovali prednášku pre žiakov 8. a 9. ročníka na Základnej škole I. Krasku v Trebišove.


Na jednej z prvých preventívnych akcií policajti vysvetlili a bližšie objasnili pojmy akými sú šikanovanie, trestná zodpovednosť, následky šikanovania pre mladých ľudí.

So šikanou sa ľudia stretávajú najčastejšie v školách. Väčšina detí, ktoré sú šikanované, veľakrát len ticho trpí, neodvážia sa hľadať pomoc. Aj preto si Mestská polícia v Trebišove kladie za cieľ varovať a najmä predchádzať uvedenému javu. Prvým krokom k náprave je hlbšie poznanie zákonitosti fenoménu šikany.

Primárnym zámerom prednášky bolo informovať školopovinnú mládež o možnostiach ochrany pred všetkými typmi šikany, ilustrovať jej, ako sa správať, aby sa nestala obeťou šikanovania, ale i to, ako postupovať v prípade, ak sa už obeťou stala. Príslušníci MsP sa venovali i možným motívom, príčinám, ale aj dôsledkom páchania tohto typu násilia.

 

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, referentka pre komunikáciu, propagáciu a styk s médiami, Trebišov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
V uliciach Trebišova kontrolujú už aj cyklohliadky
Mestská polícia v Trebišove využíva od druhej polovice augusta dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú doterajšie pešie a motorizované hliadky. Zavedenie cyklohliadok je v Trebišove novinkou, ktorou chce mestská polícia monitorovať širšie územie.
viac
06.12.2017
Policajný elektromobil šetrí životné prostredie
Prešovských mestských policajtov možno už niekoľko dní vídať v uliciach mesta v modrom vozidle, ktoré nedymí a nevydáva žiaden zvuk. Dôvodom tichej jazdy je jeho elektrický pohon.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
04.05.2023
Mestská polícia začne uplatňovať objektívnu zodpovednosť
Mestská polícia (MsP) v Martine začne od utorka 9. mája riešiť priestupky prostredníctvom takzvanej objektívnej zodpovednosti. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej to v praxi znamená, že za porušenie pravidiel cestnej premávky zodpovedá majiteľ vozidla a nie jeho vodič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %