Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.04.2023 08:05

Preteky furmanských koní na Ľadove prinesú i súťaž v jedení halušiek


Ilustračná snímka vetis.sk


V areáli Školského hospodárstva Ľadovo v Lučenci sa v sobotu (15. 4.) uskutoční podujatie s názvom Jar na farme, ktorého súčasťou budú preteky furmanských koní či súťaž v jedení halušiek. Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný a kultúrny program.


"Súčasťou programu bude aj tradičný remeselnícky jarmok, animačné aktivity pre deti, jazda na koni a koči, kynologické ukážky, prehliadka hospodárskeho dvora či ukážka strihania oviec," priblížili organizátori.         

Návštevníci sa okrem toho môžu tešiť aj na kultúrny program, ktorý bude pozostávať z vystúpení folklórnych súborov z Fiľakova a Haliče či koncertov. Chýbať nebude ani prezentácia študijných odborov Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy v Lučenci, ktorá podujatie organizuje v spolupráci s Asociáciou furmanov Slovenska a Novohradským osvetovým strediskom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2016
Furmanské preteky absolvuje v tomto roku 12 povozníkov
Furmanských pretekov, ktoré sa stali v Sobranciach už istou tradíciou, sa v tomto roku zúčastní zatiaľ najvyšší počet povozníkov. Bude ich 12 z celého Slovenska a divákom predvedú, ako sa pracuje s koňmi v lese. Preteky sa konajú v nedeľu 21. augusta.
viac
30.01.2017
Furmani prilákali do Hriňovej asi 2500 ľudí
Okolo 2500 návštevníkov zavítalo počas tohto víkendu na 14. ročník Zimnej furmanskej súťaže ťažných koní, ktorá sa konala v Hriňovej v okrese Detva.
viac
28.05.2022
Súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek v Terchovej je po pandémii späť
Družstvá a jednotlivci zo šiestich krajín Európy sa v sobotu predstavia v terchovskom Amfiteátri nad Bôrami na medzinárodnej súťaži vo varení a jedení bryndzových halušiek. TASR o tom informoval organizátor podujatia Jozef Mičo.
viac
30.01.2023
Furmani s ťažnými koňmi po prestávke opäť súťažili o Hriňovskú fujarku
Zimná furmanská súťaž ťažných koní o Hriňovskú fujarku, ktorej 18. ročník sa uskutočnil v sobotu v Hriňovej, pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %