Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
30.01.2017 10:27

Furmani prilákali do Hriňovej asi 2500 ľudí


Dokopy súťažilo 19 furmanov, každý s párom koní.


Okolo 2500 návštevníkov zavítalo počas tohto víkendu na 14. ročník Zimnej furmanskej súťaže ťažných koní, ktorá sa konala v Hriňovej v okrese Detva.


Fujaru, ktorá je cenou za najlepšieho furmana, si odniesol Lukáš Jurko z Ľubovca pri Prešove. O podujatí informoval primátor Hriňovej Stanislav Horník.      

Súťaž sa začala sprievodom furmanov po meste. Tí si potom zmerali sily pri futbalovom ihrisku na Murínke v troch disciplínach - slalom na čas, silová súťaž v páre a silová súťaž v jednotke. "Prihlásilo sa celkom 19 furmanov s párom koní. Okrem piatich domácich súťažiacich prišli do Hriňovej napríklad aj furmani z Detvy, Krupiny, Golianova či Kolárova."        

Diváci mohli okrem súťaže vidieť aj vystúpenie folklórnych súborov a organizátori na mieste pripravili aj autogramiádu knihy Báťkoviny od hriňovského humoristu Matúša Báťku. Jej prvý náklad sa totiž ešte minulý rok rýchlo vypredal, a tak mesto pripravilo dotlač.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2017
Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia
Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
15.04.2023
Preteky furmanských koní na Ľadove prinesú i súťaž v jedení halušiek
V areáli Školského hospodárstva Ľadovo v Lučenci sa v sobotu (15. 4.) uskutoční podujatie s názvom Jar na farme, ktorého súčasťou budú preteky furmanských koní či súťaž v jedení halušiek. Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný a kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %