Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.05.2023 03:20

Prešov chce zrekonštruovať Kino Scala


Kino Scala.


Mesto Prešov chce zrekonštruovať Kino Scala. V uplynulých dňoch bola podpísaná zmluva medzi mestom a konateľmi spoločnosti, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní na vyhotovenie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu Kina Scala. Informovala o tom hovorkyňa mesta Terézia Rácová.


Predmetom zákazky je zhotovenie projektovej dokumentácie pre vydanie stavebného povolenia v stupni rozpracovanosti realizačného projektu, vrátane projektu interiéru, na vykonanie inžinierskej činnosti a odborného autorského dohľadu projektanta.

Prvým krokom v súvislosti s rekonštrukciou je podľa Rácovej získanie kvalitnej projektovej dokumentácie pre možnosť uchádzania sa o externé finančné prostriedky, a to prioritne z plánu obnovy, Programu Slovensko a iných dotačných schém. Realizácia projektovej dokumentácie je financovaná z vlastných zdrojov mesta, a to vo výške 133 500 eur bez DPH.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo posunúť tento dlhodobo obchádzaný projekt vpred a že sme mohli podpísať zmluvu na projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu tohto objektu. Bude to viesť k získaniu stavebného povolenia a k čerpaniu európskych prostriedkov a ďalších rôznych fondov a dotácií, aby sme sa dopracovali k modernému a funkčnému kultúrnemu priestoru, ktorý bude reprezentovať mesto Prešov," uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

"Kino Scala má vynikajúcu akustiku, centrálnu polohu a s kapacitou 550 miest je zaujímavých priestorom aj pre väčšie umelecké formáty, divadelné predstavenia a koncerty. Napriek aktuálnemu stavu sa v Kine Scala realizujú viaceré vypredané podujatia týždenne. Komplexnou rekonštrukciou dokážeme výrazne rozvíjať kultúrny potenciál tohto kultúrneho stánku a ponúkať kultúrne zážitky na úrovni 21. storočia pre divákov i účinkujúcich," doplnila riaditeľka Parku kultúry a oddychu v Prešove Barbora Rusiňáková.

Účelom projektovej dokumentácie je architektonicko - urbanistické riešenie prestavby a dostavby objektu za účelom vytvorenia multižánrového priestoru. Rovnako doplnenie priestoru javiska o divadelnú techniku, nové audio a svetelné riešenie a technické zhodnotenie objektu.

Ako povedala Rácová, na základe zmluvy ateliér STOA architekti, s. r. o., zabezpečí do desiatich mesiacov od podpisu zmluvy projekt pre územné rozhodnutie, projekt pre stavebné povolenie a projekt interiéru so všetkými povoľovacími procesmi. Následne sa vyhlási verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2017
Fiľakovo chce zriadiť denný stacionár
Zriadenie denného stacionára pre seniorov je jedným z aktuálnych plánov mesta Fiľakovo. Na tento účel mieni využiť peniaze z akčného plánu rozvoja okresu Lučenec.
viac
19.08.2020
Mesto vyhlásilo výzvu na PD dostavby Baťovho kanála za 65 800 eur
Mesto Skalica vypísalo výzvu na spracovanie projektovej dokumentácie s názvom Dostavba a rozšírenie prístavu Skalica na Baťovom kanáli.
viac
23.09.2020
BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty
V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.
viac
01.10.2020
Vyhlásenie BBSK k tlačovej besede premiéra Igora Matoviča
Vyhlásenie BBSK k tlačovej besede premiéra Igora Matoviča a nepravdivým tvrdeniam, ktoré zazneli v súvislosti s haváriou na ceste II/531.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %