Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.02.2023 12:35

Prenčov získal z envirofondu 2,09 milióna eur na dobudovanie kanalizácie a ČOV


Obec Prenčov.


Obec Prenčov v okrese Banská Štiavnica získala z Enivromentálneho fondu takmer 2,09 milióna eur na vybudovanie čistiarne odpadových vôd (ČOV) a dobudovanie kanalizácie. Zmluva medzi oboma subjektmi je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).


Ako uviedla starostka Alena Ciglanová, príspevok z envirofondu im pomôže ukončiť všetky potreby v odkanalizovaní a čistení splaškových vôd v obci. "Doteraz máme odkanalizovaných len niečo viac ako polovicu domácností a malá čistiareň odpadových vôd slúži len pre obyvateľov jednej ulice," povedala. Prenčov má asi 640 obyvateľov, v hornej časti obce spravuje aj pomerne veľký domov sociálnej starostlivosti.

Obec podľa starostky v najbližších dňoch vyhlási verejné obstarávanie na dodávateľa stavby. Ak by prebehlo bez problémov, stavať by sa mohlo začať niekedy na jeseň tohto roku. Dodávateľ má potom povinnosť ukončiť stavbu do jesene 2025.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
04.11.2020
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu by sa mali prerozdeľovať po novom
Vytvoriť by sa mala nová skupina obcí, ktorá by mohla získať príspevok z Environmentálneho fondu a použila by ho na zabezpečenie triedeného zberu a zhodnotenie bioodpadu z domácností.
viac
11.01.2021
V Kuzmiciach po rokoch pribudne verejná kanalizácia a ČOV
V obci Kuzmice v okrese Trebišov pribudne po rokoch verejná kanalizácia a čistička odpadových vôd (ČOV). S ich realizáciou plánujú začať v druhej polovici tohto roka, práce by mali byť ukončené do októbra 2022.
viac
10.09.2022
Obec Látky vrátila envirofondu 2,3 mil. eur, ČOV tak skoro v obci nebude
Obec Látky v okrese Detva vrátila Environmentálnemu fondu v uplynulých dňoch finančné prostriedky na stavbu čistiarne odpadových vôd (ČOV) vo výške približne 2,3 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %