Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.02.2016 09:00

Premávka z L. Mikuláša do Jasnej bude počas svetového pohára regulovaná


Svetový poár v alpskom lyžovaní má prilákať až 20-tisíc fanúšikov. (Foto: Pixabay.com)


Počas pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní bude doprava z Liptovského Mikuláša v smere do Demänovskej doliny regulovaná. Vstup do mestských častí Demänová a Bodice bude povolený len na rezidenčné karty. Ostatné autá policajti odklonia na najbližšie voľné odstavné plochy.


Stredisko v čase konania podujatia navštívi približne 20.000 ľudí, oproti bežnej návštevnosti 8000 v porovnateľnom období. "Z dôvodu jedinej prístupnej cesty v rámci Demänovskej Doliny je nevyhnutné pristúpiť k dočasnej zmene organizácie dopravy. Vydefinovali sme dopravný koridor, ktorý bude slúžiť pre zabezpečenie plynulej dopravnej obslužnosti Demänovskej doliny pred podujatím aj počas jeho konania," informoval Gabriel Lengyel z odboru dopravy a životného prostredia liptovskomikulášskej radnice.      "Rezidenčné karty budú roznášať pracovníci do každého domu a bytu, pričom každá domácnosť bude mať dve karty," informoval zástupca primátora Liptovského Mikuláša Rudolf Urbanovič a upozornil obyvateľov, aby si karty nalepili na čelné sklo auta. "Policajti vozidlá bez kariet nevpustia ďalej do Demänovej a Bodíc počas celého víkendu," dodal. Pre svojich klientov a zamestnancov si môžu ubytovatelia spomenutých dvoch mestských častí vyzdvihnúť rezidenčné karty v hoteli Tri Studničky v Demänovskej doline od 17. do 20. februára v čase od 17.00 h do 19.00 h. Vedenie mesta na potrebu rezidenčných kariet upozornilo každého registrovaného ubytovateľa.

Bude aj kyvadlová doprava

V rámci organizácie dopravy počas pretekov Svetového pohára bude pre návštevníkov Jasnej zabezpečená aj kyvadlová doprava. Turisti a fanúšikovia pretekov sa budú môcť do strediska 5. a 6. marca dostať bezplatne autobusmi, ktoré budú premávať v desaťminútových intervaloch v čase od 5.30 h do 22.00 h. Tento čas sa predĺži v prípade, že si to vyžiada dopravná situácia. Do kyvadlovej dopravy organizátori nasadia 62 autobusov. V samotnom Liptovskom Mikuláši môžu denní návštevníci nastúpiť na železničnej stanici, parkovisku na Komenského, parkovisku Tesco, záchytných parkoviskách pri Akadémii ozbrojených síl, Pavčinej Lehote a existujúcich zástavkách skibusov. Dvojnásobne budú posilnené aj linky skibusov, pričom budú premávať podľa aktuálneho grafikonu pre túto lyžiarsku sezónu a zastavia aj na spomenutých zastávkach v meste. Skibusy budú premávať len po záchytné parkovisko Lúčky. Podľa platného cestovného poriadku budú jazdiť aj spoje prímestskej autobusovej dopravy. 

V Liptovskom Mikuláši a jeho blízkosti nájdu návštevníci šampionátu záchytné parkoviská s kapacitou 7000 miest v niekoľkých lokalitách. K dispozícii bude parkovisko pre zájazdové autobusy na Komenského, v areáli bývalých Považských kasární, parkovisko pred Tescom na Kamennom poli, Poľnohospodárska ulica, Akadémia ozbrojených síl a Pavčina Lehota. V prípade, že budú tieto kapacity prekročené, k dispozícii bude ešte parkovisko pri akvaparku s 800 miestami. Jasná v Nízkych Tatrách privíta návštevníkov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní od 4. do 6. marca. Trojdňové podujatie bude plné nielen športových výkonov, ale aj zábavy a koncertov populárnych slovenských kapiel.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2024
Bratislava opäť symbolicky otvorila svoje brány, konajú sa mestské dni
Hlavné mesto opäť symbolicky otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom, víkend (20. - 21. 4.) patrí tradičným Bratislavským mestským dňom.
viac
20.04.2024
MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov
Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej únie už od roku 2010 verejnému aj neverejnému sektoru v okresoch Banská Štiavnica a Krupina.
viac
20.04.2024
Rokovanie Komory obcí ZMOS bolo aj o centrách zdieľaných služieb
V dňoch 16. a 17. apríla 2024 zvolala do Zvolena rokovanie Komory obcí predsedníčka komory Božena Kováčová. Rokovanie otvorila podpredsedníčka Komory obcí Martina Kubišová.
viac
20.04.2024
Detský čin roka hľadá deti, ktoré pomáhajú blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom
Občianske združenie Detský čin roka otvorilo výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom a sú citlivé k prírode i zvieratám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %